Επιστροφές, ερωτηματικά και «ξεσκαρτάρισμα»

Πολλά είναι τα μέτωπα που έχει ανοιχτά μπροστά του ο ΠΑΟΚ με φόντο τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Οι δανεικοί, οι σίγουρες... επιστροφές και τα ερωτηματικά που διαμορφώνουν εν μέρει το ρόστερ του Δικεφάλου.

Ξεκινώντας από τους παίκτες… πρώτης γραμμής, αυτοί που ολοκληρώνουν τον δανεισμό τους, είναι οι Λάμπρου, Μελίσσας, Κουλούρης, Χατζηϊσαΐας, Χαρίσης, Μουλέν, Μιχόγεβιτς, Δεληγιαννίδης, Ουάρντα και Μυστακίδης.

Ο Λάμπρου που δεδομένα αρέσει

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Λάζαρου Λάμπρου στον ΠΑΟΚ καθώς οι επιτελείς του Δικεφάλου έχουν εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία τους να ενσωματωθεί στο δυναμικό της ομάδας από το καλοκαίρι, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική σεζόν του στην Φορτούνα Σιτάρντ. Παρά τα μεταγραφικά σενάρια, οι «ασπρόμαυροι» έχουν τον πρώτο λόγο στην υπόθεσή του και έχουν φροντίσει να... κόψουν το βήχα σε πιθανούς «μνηστήρες».

Ο εντυπωσιακός Κουλούρης που κοιτάει εξωτερικό

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η παρουσία του Ευθύμη Κουλούρη στον Ατρόμητο, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση δεδομένης της σεζόν που πραγματοποίησε. Δεν είναι κοινό μυστικό πως και ο Έλληνας επιθετικός ρίχνει... ματιές στο εξωτερικό αφού οι «σειρήνες» ηχούν για τα καλά στα αυτιά του εδώ και αρκετό διάστημα. Μένει να φανεί αν θα βρεθεί η «χρυσή» τομή που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές σε ένα... καυτό καλοκαίρι για τον Κουλούρη.

Η «τριπλέτα» κάτω από τα γκολποστ

Αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και κάτω από τα γκολποστ του ΠΑΟΚ καθώς Γλύκος και Σιαμπάνης αναμένεται να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους, με τον πρώτο να βρίσκεται στα υπόψιν του Βόλου και τον δεύτερο να οδεύει -όπως όλα δείχνουν- προς τον Παναθηναϊκό, την ώρα που υπάρχει η διάθεση να δοθεί δανεικός και ο Ροντρίγκο Ρέι. Κάτι που σημαίνει πως ο Πασχαλάκης θα πλαισιώνεται από τη νέα σεζόν από τον Ζίφκο Ζίφκοβιτς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και από τον Νίκο Μελίσσα που επιστρέφει από τον δανεισμό του στη Λαμία.

Περιπτώσεις χωρίς πολλές πιθανότητες επιστροφής

Αναφορικά με τα παραπάνω ονόματα, φαίνεται πως πρόκειται για περιπτώσεις που δύσκολα συγκεντρώνουν πιθανότητες επιστροφής στην Τούμπα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, με τον ΠΑΟΚ να κοιτάει ήδη την επόμενη ημέρα...

Το «θολό» τοπίο με Ελ Καντουρί

Το Γενάρη βρέθηκε μια «ανάσα» από την επιστροφή του στην Ιταλία. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη, κατόπιν επιθυμίας του Ραζβάν Λουτσέσκου προκειμένου να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες στο γκρουπ, με την υποσημείωση να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν και το καλοκαίρι να εξετάσουν εκ νέου την προοπτική της επιστροφής του. Οικογενειακοί λόγοι τον οδηγούν μακριά από την Θεσσαλονίκη, ωστόσο, η ατάκα του μετά το... μεθύσι της κατάκτησης του πρωταθλήματος πως θέλει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ για να παίξει στο Champions League, κάνουν... θολό το τοπίο αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τον Μαροκινό.

Οι... φευγάτοι

Εκείνοι που αναμένεται να αποχαιρετήσουν σύντομα είναι οι Εβγέν Χατσερίδης, Νίκος Καρέλης και Αλίν Τόσκα. Ο Ουκρανός φαντάζει ήδη... ξένο σώμα για τον ΠΑΟΚ κάτι που έγινε σαφές τόσο στην φιέστα του πρωταθλήματος όσο και στον τελικό Κυπέλλου. 

Από την άλλη, ο δανεισμός του Νίκου Καρέλη στον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται και παρά το γεγονός πως δεν δημιούργησε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα στις τάξεις του Δικεφάλου, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ενεργοποιηθεί η ρήτρα του και να παραμείνει στην Τούμπα αφού δεν βρήκε ποτέ τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής στην επίθεση της ομάδας.

Ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή του Αλίν Τόσκα, ο οποίος θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην Μπέτις, αν κρίνει κανείς και από την επιλογή του Λουτσέσκου να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε Κρέσπο και Γιαννούλη όταν παρουσιάστηκε το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Προτεραιότητα ο Βαρέλα

Μπορεί η υπόθεσή του να έχει εξελιχθεί σε... σήριαλ, ωστόσο, απ΄όλες τις πλευρές υπάρχει πεποίθηση πως το θέμα θα κλείσει θετικά τις επόμενες ημέρες, με τις εξελίξεις να οριστικοποιούνται με την άφιξη του ατζέντη του στη Θεσσαλονίκη. Από πλευράς ΠΑΟΚ υπάρχει δεδομένα διάθεση να παραμείνει ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, με την «προμήθεια» του ατζέντη και την χρονική διάρκεια του συμβολαίου να αποτελούν το... αγκάθι της συγκεκριμένης εκκρεμότητας.

Ναι μεν αλλά για Ολιβέιρα

Δεν είναι μόνο το θέμα της ρήτρας (σ.σ. αγγίζει τα 12 εκατ.ευρώ) που απασχολεί καθώς στην παρούσα φάση δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις της Πόρτο για τον ποδοσφαιριστή ενώ στην εξίσωση της κουβέντας θα πρέπει να μπουν και τα «θέλω» του Σέρτζιο Ολιβέιρα. Μια υπόθεση που δεν φαντάζει εύκολη και έχει ακόμη δρόμο μπροστά της...

Το... άνοιγμα Κάνιας και ο «ανεβασμένος» Σάκχοφ

Μετά από μια ιστορική σεζόν, αναμφισβήτητα και οι δύο θα ήθελαν να παραμείνουν στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Από την πλευρά του, ο Κάνιας, παρά τα δίχτυα στην Ισπανία, θα παραμείνει με το ακουστικό στο χέρι για να εξαντληθούν οι όποιες πιθανότητες ανανέωσης, την ώρα που ο Εβγέν Σάκχοφ δεδομένου πως έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν του, θα... ανέβει στα «θέλω» του.