Φουλάρει για Σεμέδο!

Την τελευταία του εμφάνιση με τη Ρίο Άβε έκανε ο Ρούμπεν Σεμέδο που έχει μιλήσει ήδη με τον Πέδρο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό, ενώ η διοίκηση προχώρησε στην κατάθεση επίσημης πρότασης.

Την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της Ρίο Άβε πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου (18/5) ο Ρούμπεν Σεμένο. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός βρέθηκε στην ενδεκάδα και ήταν από εκείνους που ξεχώρισαν στην εκτός έδρας νίκη επί του Σετουμπάλ (3-1).

Με την ολοκλήρωση του δανεισμού του στην ομάδα της πατρίδας του, επιστρέφει στη Βιγιαρεάλ όπου δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2022, προκειμένου να φύγει ξανά, με πολύ πιθανό προορισμό τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό.

Όπως διαβάσατε την Πέμπτη (16/5) στο Sport24.gr, o Ρούμπεν Σεμέδο αποτελεί τον εκλεκτό του Πέδρο Μαρτίνς για την άμυνα των "ερυθρολεύκων". Ο Πορτογάλος τεχνικός που γνωρίζει από την καλή και από την ανάποδη τον ποδοσφαιριστή, δεν στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε με τη δικαιοσύνη και ζήτησε με θέρμη από τη διοίκηση την απόκτησή του.

Γνωρίζει ότι υπό άλλες συνθήκες ο Σεμέδο δεν θα συζητούσε το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας, ωστόσο, πλέον όχι απλά είναι θετικός, αλλά πετάει τη σκούφια του για να ρίξει άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι, δίπλα σε έναν προπονητή που ξέρει καλά και σέβεται απόλυτα.

ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει βάλει ήδη μπρος προς αυτή την κατεύθυνση. Έχει γίνει δηλαδή ήδη κουβέντα με τη Βιγιαρεάλ κι όπως λένε καλά ενημερωμένες πηγές και επίσημη πρόταση!

Εκείνο που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό είναι αν η πρόταση αφορά ετήσιο δανεισμό ή αγορά του Σεμέδο, με το επικρατέστερο σενάριο να βρίσκεται κάπου στη μέση: Δανεισμός με οψιόν αγοράς.

Είναι μια λογική προσέγγιση από τη στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν πρώτα να τσεκάρουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά εντός κι εκτός γηπέδων και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε πιθανή αγορά.

Με τον Σεμέδο έχει μιλήσει ήδη ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως είχε μιλήσει πριν από τρία χρόνια για τον ίδιο λόγο και ο Μάρκο Σίλβα που, επίσης, τον ήθελε στον Πειραιά. Τον έχει ενημερώσει για το ενδιαφέρον, για το project του Ολυμπιακού, για τους ρόλους που σκοπεύει να του αναθέσει, για τους στόχους της ομάδας, με έξτρα δέλεαρ τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League με... θέα τους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο γεννημένος στο Πράσινο Ακρωτήρι ποδοσφαιριστής, ο οποίος παίζει με την ίδια ευχέρεια και στον άξονα ως αμυντικός μέσος, έχει πει προφορικό το "ναι" και το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί το deal είναι η συμφωνία των ομάδων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πιθανή συμφωνία δεν αφορά μόνο τον Ολυμπιακό και τη Βιγιαρεάλ, με τη διοίκηση της οποίας έχουν γίνει κι άλλες δουλειές τα τελευταία χρόνια. Λόγο στο μέλλον του Σεμέδο έχει και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, καθώς διατηρεί ένα 20% σε περίπτωση πιθανής μεταπώλησης.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
Πρόθεση των "ερυθρολεύκων", με τη σύμφωνη γνώμη και του ίδιου του ποδοσφαιριστή, αλλά και του εκπροσώπου του, είναι να "κλείσουν" τη δουλειά το συντομότερο δυνατό, ώστε να θωρακίσουν με μια σίγουρη επιλογή το κέντρο της άμυνας. Ο Σεμέδο καλύπτει απόλυτα τα "θέλω" του Μαρτίνς, καθώς είναι καλός τεχνίτης, γρήγορος, με ηγετικά χαρακτηριστικά, ενώ αγωνίζεται συνήθως ως αριστερός στόπερ.

Η πιθανή απόκτησή του, πάντως, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση και για άλλον στόπερ, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν και την εικόνα που θα σχηματίσει ο κόουτς στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Υ.Γ.: Από Δευτέρα (20/5) θα μπει στην τελική ευθεία και το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου του Κώστα Φορτούνη, με τους "ερυθρόλευκους" αποφασισμένους να κάνουν τρεις δυνατές προσθήκες μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας.