Οι επεκτάσεις, το πρώτο μεγάλο στοίχημα του Νταμπίζα!

Η παραμονή των ποδοσφαιριστών που λογίζονται ως βασικοί αποτελεί την πρώτη σημαντική αποστολή του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού αυτό το καλοκαίρι. 

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε σήμερα τις προπονήσεις του στο Κορωπί και το ραντεβού δόθηκε για τις 4 Ιουλίου, στην έναρξη της προετοιμασίας για την νέα αγωνιστική περίοδο. Οι «πράσινοι» θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, κάτι που δεν ισχύει φυσικά για τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Νίκο Νταμπίζα. Ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος θα έχει ένα «καυτό» καλοκαίρι, όπου εκτός από την ευστοχία στις μεταγραφές(όσο δύσκολο και αν είναι αυτό με το άδειο πορτοφόλι της ΠΑΕ) θα πρέπει να πετύχει την παραμονή των ποδοσφαιριστών που λογίζονται ως βασικοί ή αποτελούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και τα συμβόλαιά τους λήγουν σε έναν χρόνο.

Κουρμπέλης, Ινσούα, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μαυρομμάτης, Εμμανουηλίδης θα είναι σε θέση να διαπραγματευθούν ελεύθεροι από τον Ιανουάριο του 2020 και φυσικά η επέκταση των συμβολαίων τους αποτελεί μονόδρομο για τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι και η πρώτη δύσκολη αποστολή για τον παλαίμαχο άσο αυτό το καλοκαίρι. Ο Νταμπίζας επέλεξε να αφήσει όλα τα μέτωπα ανοιχτά για το φινάλε της σεζόν και δεν μπήκε σε διαπραγμάτευση με κανέναν ποδοσφαιριστή, περιμένοντας το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων και την αξιολόγηση των πεπραγμένων. Μία απόφαση που θα κριθεί από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς αρκετοί από τους «πράσινους» μέσα στην σεζόν απέδειξαν πως έχουν τα προσόντα για να προσφέρουν στο «τριφύλλι» και ανέβασαν την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Πάντως και με δεδομένο το μπάτζετ σκληρού μνημονίου που έχει επιβάλλει ο Γιάννης Αλαφούζος στην ΠΑΕ, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πώληση ενός εκ των Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη ή Μπουζούκη.