Κανένα ρίσκο και καμία υποχώρηση για Ματέο Γκαρσία

Ο Άρης είναι αποφασισμένος να ξοδέψει χρόνο περιμένοντας την εξέλιξη της υπόθεσης του Ματέο Γκαρσία, αλλά δεν σκοπεύει να κάνει ούτε βήμα μπροστά σε σχέση με την προσφορά που κατέθεσε τον περασμένο Απρίλιο. 

Είναι αλήθεια ότι τα δεδομένα αυτής της ιστορίας άρχισαν να διαμορφώνονται από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη. Ήταν η περίοδος των εντυπωσιακών εμφανίσεων του Αργεντίνου επιθετικού, του… ντόρου που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του αλλά και η δικαίωση των ανθρώπων του Άρη για την επιλογή του. Είναι επίσης το διάστημα κατά το οποίο η Λας Πάλμας αντιλαμβάνεται ότι είχε στα χέρια της ένα ακατέργαστο διαμάντι, το οποίο δεν διαχειρίστηκε με κομψό τρόπο και εκτιμά ότι μπορεί να κερδίσει πολλαπλάσια χρήματα σε σχέση με αυτά (400.000 ευρώ) που είχε επενδύσει για την αγορά του 80% των δικαιωμάτων του. Ήταν επίσης η εποχή που διατυπώθηκαν για πρώτα φορά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του παίκτη και η εκτίμηση των ανθρώπων του Άρη ανέφερε… «αυτή η ιστορία θα πάρει πάρα πολύ χρόνο».

Σήμερα, εννιά μήνες από τότε, όλα παραμένουν ανοιχτά. Υπάρχει η επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στον Άρη στην περίπτωση που δεν παρουσιαστεί ενδιαφέρον/πρόταση στην οποία δεν θα μπορέσει να αρνηθεί. Υπάρχει η θέληση του Άρη να αποκτήσει τα δικαιώματα του αθλητή. Υπάρχει και η Λας Πάλμας η οποία ισορροπεί μεταξύ της πραγματικότητας και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Στον Άρη δεν έχουν εκφραστεί για τις διαδοχικές τοποθετήσεις του προέδρου της ισπανικής ομάδας περί συμφωνίας πώλησης του παίκτη σε άλλη ομάδα έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ. Σίγουρα όμως, διατηρούν τις επιφυλάξεις τους από τη στιγμή που ο ίδιος ο αθλητής (ακόμη και τώρα) δεν γνωρίζει το παραμικρό. Μια λογική σκέψη είναι… «καλά, ο Ματέο δεν θα το ήξερε;».

Ο Άρης ακολούθησε ξεκάθαρη τακτική επί της υπόθεσης του 22χρονου επιθετικού. Η πρόταση στην ισπανική ομάδα κατατέθηκε τον περασμένο Γενάρη. Δεν ήταν… κομμένη και ραμμένη στο μέτρο των επιθυμιών της Λας Πάλμας και δεν θα μπορούσε να ήταν. Οι «κίτρινοι» είχαν συγκεκριμένη λογική στις αρχές του χρόνου, ομοίως και τον περασμένο Απρίλιο – στη συνάντηση που έγινε στην Ισπανία μεταξύ του Ντίνου Διαμαντόπουλου με τους ανθρώπους της Λας Πάλμας. Η τελευταία ζήτησε τρία εκατομμύρια, ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης στάθηκε ανυποχώρητος και χθες (22/5) υπενθύμισε ότι «δεν θα προχωρήσουμε σε κανένα ρίσκο, δεν θα κάνουμε ούτε βήμα μπροστά ή δεξιά».

Γενικώς, στον Άρη εκτιμούν ότι αυτή η υπόθεση θα πάρει κι άλλο χρόνο. Θα την περιμένουν, δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα επιτρέψουν να εξελιχθεί σε τροχοπέδη στην εφαρμογή του μεταγραφικού σχεδιασμού.