Το εμπορικό του Βωβού κοστίζει

Η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς έχουν κάθε λόγο να πιέσουν για την ταχύτερη υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης, που αφορά και τον Παναθηναϊκό.

Ένας κρίσιμος "παίκτης" για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης, η οποία αφορά και τον Παναθηναϊκό, είναι η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς. Είναι "παίκτης" και όχι "παίκτες", διότι συμμετέχουν από κοινού στο πρότζεκτ μέσω της εταιρίας "Alpha Επενδυτικής Περιουσίας Ελαιώνα ΑΕ", της ιδιοκτήτριας του εμπορικού κέντρου που είχε οικοδομήσει ο Μπάμπης Βωβός.

Οι δύο τράπεζες έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν διακαώς την έναρξη της Διπλής Ανάπλασης, επειδή έχουν ένα κτίριο που μπορεί να αποφέρει έσοδα, όμως μένει αδρανές. Επιπλέον, το Mall κοστίζει χρήματα για τη συντήρηση του και όχι μόνο. Πριν μερικούς μήνες, η "ΑΕΠ Ελαιώνα" κλήθηκε να πληρώσει 6,5 εκατομμύρια ευρώ στην Εφορία.

Η οφειλή αφορούσε την απόδοση ΦΠΑ για τα έτη 2007-2008, που κανονικά θα βάρυνε την "Τεχνική Εταιρία Μπάμπης Βωβός". Όμως, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς πήραν το εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό μετά από συμφωνία με την κατασκευαστική, ωστόσο... κληρονόμησαν και τις υποχρεώσεις της.

Η "ΑΕΠ Ελαιώνα" πλήρωσε την οφειλή μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 7 εκατομμυρίων ευρώ που κάλυψαν οι δύο τράπεζες-μέτοχοι. Προκειμένου να αποφευχθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον, οι δύο τράπεζες εντείνουν τις ενέργειες τους για την αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Παναθηναϊκό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Διπλής Ανάπλασης και ίσως να επωφεληθεί στο γηπεδικό.