ΠΑΟΚ: Τι συμβαίνει με τους Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ

Close

Ο γιατρός του ΠΑΟΚ, Μανώλης Παπακώστας αναφέρθηκε στην κατάσταση των Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ, που αντιμετώπισαν σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά και στο πλάνο αποθεραπείας τους.

Η χρονιά μπορεί να ολοκληρώθηκε για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ωστόσο υπάρχουν τρεις παίκτες που τελείωσαν την σεζόν με σοβαρούς τραυματισμούς. Ο λόγος για τους Αντρέ Βιεϊρίνια, Χοσέ Μαουρίσιο και Πόντους Βέρνμπλουμ.

Ο γιατρός της ομάδας, Μανώλης Παπακώστας, μίλησε σήμερα στην κάμερα της ιστοσελίδας της NOVA και αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση των τριών ποδοσφαιριστών και στάθηκε στο πλάνο αποθεραπείας τους.

Πιο αναλυτικά είπε:

Για την περίπτωση του Βέρνμπλουμ:

«Πριν ακόμη τελειώσει η σεζόν ήταν σε μία φάση που έχει προχωρήσει αρκετά η αποκατάσταση. Είναι λειτουργικός απόλυτα και μέσα στις ατομικές δραστηριότητες. Θα επανέλθει λίγο νωρίτερα από τους άλλους και στόχος είναι να επανενταχθεί με την ομάδα πλήρως. Είναι σε μία φάση τελικής επανόδου. Ο ίδιος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα υπό την επίβλεψη του ιατρικού τιμ. Με την πρώτη συνάντηση νομίζω θα αρχίσει να συμμετέχει στις δραστηριότητες της ομάδας. Αυτό βέβαια θα απαιτήσει ένα μικρό διάστημα προσαρμογής, αλλά πιστεύω προς το τέλος της προετοιμασίας δε θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα για να συμμετέχει».

Σχετικά με την κατάσταση του Μαουρίσιο:

«Ο Μαουρίσιο χειρουργήθηκε στις 1 Απριλίου που σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ καλά ως προς την αποκατάσταση του. Έχει φύγει για διακοπές όμως ακολουθεί πρόγραμμα υπό την επίβλεψη μας έστω και λίγο μακριά και είναι σε μία φάση αρκετά καλή για τα δεδομένα της περιόδου στην οποία βρίσκεται».

Όσον αφορά τον Βιεϊρίνια:

«Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε τη φύση και τη βιολογία στην περίπτωση του Βιεϊρίνια. Θα προχωράμε βάση κριτηρίων και των στόχων που επιτυγχάνονται και βήμα βήμα θα δούμε πότε θα μπορέσει να επανέλθει. Είναι μία υπόθεση "συνηθισμένη", ο ίδιος το έχει ξαναπεράσει, ξέρει τα βήματα». 

Τέλος, σχολίασε:

«Και οι τρεις είναι πολύ καλά ψυχολογικά, θέλουν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους, την ομάδα, είναι ηγέτες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και έτσι δεν ανησυχώ».