Φαβορί ο Καρντόσο

Ο Μιγκέλ Καρντόσο φαίνεται πως είναι εκ των φαβορί για ν' αντικαταστήσει τον Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Η τελευταία ομάδα του 46χρονου ήταν η Θέλτα.

Παίζει δυνατά τις τελευταίες ώρες τ' όνομα του Μιγκέλ Καρντόσο για την διαδοχή του Μανόλο Χιμένεθ στη θέση του προπονητή της ΑΕΚ. Πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο 46χρονος τεχνικός συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των φαβορί για να κάτσει στον πάγκο της Ένωσης.

Ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του Καρντόσο ήταν η Θέλτα, την οποία κοούτσαρε για 15 ματς, ενώ έχει δουλέψει και στις Ναντ, Σαχτάρ (ως βοηθός). Αποκορύφωμα της πορείας του στην προπονητική ήταν η Ρίο Άβε την οποία έφτασε μέχρι την 7η θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, την υψηλότερη στην ιστορία της.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ βρίσκονται σε επαφές με τον Πορτογάλο κόουτς, εν αναμονή φυσικά της ολοκλήρωσης της συνεργασίας με τον Μανόλο Χιμένεθ, και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις στο θέμα του προπονητή γενικότερα.

Υπενθυμίζουμε πως ο τελευταίος προπονητής που ανέλαβε την ΑΕΚ και ήταν από την Πορτογαλία, ήταν ο Ζοζέ Μοράις του οποίου η συνταγή δεν είχε πετύχει. Επίσης, πέραν του Καρντόσο η Ένωση φέρεται να έχει μιλήσει και με άλλον συμπατριώτη του, τον Ίβο Βιέιρα, ενώ μέχρι να κλείσει οριστικά το θέμα εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις.