Εντουάρντο ο αντί-Νάτχο

Ο 24χρονος Εντουάρντο Ενρίκε είναι ο παίκτης που έχει όλο το "πακέτο" για να αποτελέσει τον διάδοχο του Μπίμπαρς Νάτχο στον Ολυμπιακό. Στη Βραζιλία ο παίκτης που είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον των "ερυθρόλευκων".

Ο Μπίμπαρς Νάτχο δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου θα αποχωρήσει. Μέχρι σήμερα, πάντως, δεν έχει στα χέρια του επίσημη πρόταση για να πωληθεί ή τουλάχιστον δεν υπάρχει πρόταση στα χρήματα που ζητούν οι "ερυθρόλευκοι". Ο παίκτης που αρέσει στον Μαρτίνς και έχει το "πακέτο" για να αποτελέσει τον διάδοχο του Ισραηλινού είναι ο Εντουάρντο Ενρίκε της Μπελενένσες.

Για την ακρίβεια, στη Μπελενένσες αγωνίστηκε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά τα δικαιώματά του ανήκουν στην Ιντερνασιονάλ και στην Κοΐμπρα (έχουν από 50%). Ο 24χρονος Βραζιλιάνος (γεννημένος στις 17 Μαΐου 1995) έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα, σε τέτοιο βαθμό που μέχρι και η Σπόρτινγκ μπήκε δυναμικά στο κόλπο για να τον αποκτήσει.

Η οψιόν αγοράς που υπήρχε στο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Μπελενένσες είναι 3.000.000€, χρήματα που δεν είναι σε θέση να δώσει η Μπελενένσες. Την Κυριακή (26/5) η πορτογαλική εφημερίδα "O Jogo" ανέφερε πως ο Ολυμπιακός έχει μπει τόσο δυνατά στο παιχνίδι για τη μεταγραφή του, που η Σπόρτινγκ συναντά εμπόδιο για την ολοκλήρωση του deal.

Ο δυναμικός χαφ (έχει ύψος 1.86) παραμένει στη Βραζιλία και γνωρίζει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Το ίδιο και ο μάνατζέρ του, ο οποίος μέχρι και πριν από δύο μέρες δεν επιβεβαίωνε πως ο πελάτης του είναι κοντά στον Ολυμπιακό. Ο Εντουάρντο είναι δυνατός, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός διαπραγματεύτηκε προ ημερών με την Ιντερνασιονάλ την περίπτωση του Μολέντο και το ίδιο κάνει τώρα για τον Εντουάρντο, ο οποίος έχει χριστεί διεθνής με την Κ20 της εθνικής Βραζιλίας. Παρεμπιπτόντως, το μοναδικό γκολ που σημείωσε φέτος ήταν κόντρα στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο με πέναλτι, στη νίκη (2-0) της Μπελενένσες απέναντι στη Μπενφίκα!

Το δεδομένο είναι πως ο Εντουάρντο δεν είναι φθηνή περίπτωση, αλλά η διοίκηση του Ολυμπιακού επιδιώκει να βρει τη "φόρμουλα" για να τον κλείσει, όπως έκανε με την περίπτωση του Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος από τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/5) βρίσκεται στην Ελλάδα για να υπογράψει συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας.