Στη Μύκονο για προετοιμασία ο Φορτούνης

Ο Κώστας Φορτούνης ταξίδεψε στη Μύκονο, όπου για μια εβδομάδα θα δουλέψει για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι δίπλα στον Γερμανό αθλητικό επιστήμονα, Γιανίκ Ομπενάουερ, και με ακόμα τέσσερις Έλληνες παίκτες.

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Κώστας Φορτούνης ξεκίνησε ειδικό πρόγραμμα ατομικής προπόνησης με έναν Γερμανό αθλητικό επιστήμονα στις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά. Επρόκειτο για τον Γιανίκ Ομπενάουερ, με ειδίκευση στο fitness, πρώην γυμναστής της Χοφενχάιμ, ο άνθρωπος που "έφτιαξε" αθλητικά τόσο τον Φιρμίνο όσο και τον Τζούλιαν Ντράξλερ.

Η δουλειά του διεθνούς μεσοεπιθετικού με τον Γερμανό αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευεργετική. Ο 27χρονος έκανε 43 συμμετοχές, σημείωσε 17 γκολ και ήταν σταθερά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Μόλις προ ημερών ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας και ο Φορτούνης ταξίδεψε στη Μύκονο.
Όχι όμως για διακοπές και... πάρτι, αλλά για να δουλέψει εκ νέου με τον Ομπενάουερ. Ο Θεσσαλός καταλύει σε βίλα στο νησί των ανέμων, όπου μαζί με άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές, τους Κυριάκο Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιαννιώτα και Κώστα Σταφυλίδη, επί μία εβδομάδα θα βάλουν τις βάσεις για τη νέα σεζόν. Οι προπονήσεις καθημερινά θα είναι τριπλές. Πρωί, μεσημέρι και απόγευμα.

Ο Γερμανός sport scientist είχε μιλήσει τον προηγούμενο Νοέμβριο στο Sport24.gr για το πώς μεταμόρφωσε το σώμα του Φορτούνη και είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: "Η κατάσταση του Κώστα στην αρχή της συνεργασίας μας ήταν καλή. Επειδή, βέβαια, ήταν off δεν βρισκόταν στο πικ του, ωστόσο η βάση του ήταν κατάλληλη για το ξεκίνημα. Μπορούσε δηλαδή ν' αντεπεξέλθει στην ένταση της προπόνησης κι όταν ήταν κουρασμένος και οι μύες του πιασμένοι, είχε την ικανότητα να αποθεραπεύεται, γεγονός που είναι αποτέλεσμα της σωστής βάσης του από πριν.

Όσον αφορά τα κιλά του, δεν έχασε βάρος. Έχασε λίπος. Ζύγιζε το ίδιο όταν τελειώσαμε τις προπονήσεις, όμως άλλαξε η σωματοδομή του. Πήρε 1,5 κιλό μυϊκό βάρος κι έχασε αντίστοιχο σωματικό λίπος. Χωρίζαμε την προπόνηση σε δύο μέρη την ημέρα. Η πρώτη ήταν πριν το πρωινό με ταχυδυναμικές ασκήσεις για την αντοχή και την κινητικότητα. Στη δεύτερη ήταν η δύναμη, η ταχύτητα, η ευκινησία. Οι προπονήσεις όλες μαζί αποτελούσαν δουλειά τριών ωρών, ενώ στο πρόγραμμα μας συμπεριλάβαμε φυσιοθεραπείες και μασάζ".