Τα νέα δεδομένα για ΠΑΟΚ και Ολιβέιρα

O ΠΑΟΚ δεν έχει παρατήσει την υπόθεση του Σέρτζιο Ολιβέιρα, αλλά γνωρίζει ότι θα πρέπει να περιμένει την απόφαση της Πόρτο, ξεκινώντας ένα νέο κύκλο συζητήσεων σε διαφορετική βάση.

Από τις 15 Ιουνίου έχει εκπνεύσει η προθεσμία, που έδινε στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να αποκτήσει τον Σέρτζιο Ολιβέιρα καταβάλλοντας την προβλεπόμενη ρήτρα των 12 εκατομμυρίων ευρώ, βάσει του συμβολαίου και των όρων δανεισμού του από την Πόρτο.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν από την Πορτογαλία, πριν από μερικές ημέρες κατέθεσε πρόταση συνιδιοκτησίας ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ η οποία και απορρίφθηκε από την Πόρτο.

Από μια άποψη ήταν λογική η αρνητική απάντηση των «Δράκων», με δεδομένο ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου υπήρχε η συγκεκριμένη ρήτρα των 12 εκατ. ευρώ, η οποία εξέπνευσε και πλέον οι συζητήσεις και οι επαφές θα γίνουν από μηδενική, σχεδόν, βάση.

Στον ΠΑΟΚ σκέφτονται θετικά το ενδεχόμενο να διατηρήσουν στο ρόστερ της ομάδας τον Πορτογάλο μέσο, ωστόσο γνωρίζουν ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη θέση της Πόρτο και τις αποφάσεις που έχουν πάρει για το μέλλον του Σέρτζιο Όλιβειρα.

Χρειάζεται χρόνος όταν συζητάς με την Πόρτο και στην Τούμπα το ξέρουν καλά από τις περιπτώσεις του Λίνο και του Βιεϊρίνια.  

Το ότι ο Ολιβέιρα έχει κληθεί να ξεκινήσει προετοιμασία με την ομάδα στην οποία ανήκει είναι η φυσιολογική εξέλιξη, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα έχει κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον λόγο που έφυγε τον Ιανουάριο από την Πόρτο, τις σχέσεις του με τον Σέρζιο Κονσεϊσάο, αλλά και το γεγονός ότι μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από την Μπενφίκα, ενδεχομένως να έχουν παρθεί άλλες αποφάσεις για τη διαμόρφωση της ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο.