Ο «νέος Πελέ»… συνταξιούχος στα 30α του!

Στα προεφηβικά χρόνια, είχε χαρακτηριστεί ο «νέος Πελέ». Στα 30α του, ο Φρέντι Αντού πλησιάζει στη συνταξιοδότηση καθώς συμπλήρωσε επτά μήνες χωρίς ομάδα και εργάζεται ως βοηθός προπονητή.

Γόνος προσφυγικής οικογένειας, ο Αντού γεννήθηκε στην Γκάνα αλλά μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε ηλικία 13 ετών είχε εντυπωσιάσει στα σχολικά Πρωταθλήματος, οι… βιαστικοί έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν «ο νέος Πελέ», επηρεασμένοι, ίσως, από το ενδιαφέρον που είχαν εκδηλώσεις για την απόκτησή του δύο μεγάλες ιταλικές ομάδες (σ. σ. Γιουβέντους, Λάτσιο). Στα επόμενα πέντε χρόνια, η ζωή του ήταν παραμυθένια. Σε ηλικία 14 ετών υπέγραψε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο συνεργασίας με γνωστή εταιρία αθλητικών υποδημάτων, ενώ το πρώτο του συμβόλαιο στο MLS του εξασφάλισε επιπλέον 250.000 δολάρια. Το 2007, η Μπενφίκα επένδυσε 1,5 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Ακολούθησε η περιήγησή του σε οκτώ διαφορετικές χώρες και 14 ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Άρης.

Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, στην πραγματικότητα… δεν τις πλησίασε καν. Εκτός του ελληνικού Πρωταθλήματος, αγωνίστηκε σε Γαλλία, Σερβία, Φινλανδία, Τουρκία, Πορτογαλία, Βραζιλία και φυσικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 2011 έως και σήμερα, υπήρξαν περίοδοι κατά τις οποίες ήταν χωρίς δουλειά. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες έκλεισε το 30ο έτος της ηλικίας του. Πέρασε διάστημα επτά μηνών από την τελευταία φορά που ανήκε σε ομάδα. Πλέον είναι βοηθός προπονητή σε ομάδα νέων στη Βαλτιμόρη. Αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι η… συνταξιοδότηση είναι πολύ κοντά. «Είμαι νέος και δε νιώθω έτοιμος να τα παρατήσω. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως θα ήθελα, αλλά λατρεύω τον αθλητισμό και δε νιώθω έτοιμος να σταματήσω», δήλωσε πρόσφατα στο ESPN. Μόνο που ο χρόνος δείχνει να κερδίσει την επιθυμία επιστροφής του.