Φέγενορντ και άλλα τρία φιλικά για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε και επισημοποίησε ακόμα τρία φιλικά παιχνίδια που θα δώσει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, έπειτα από το ματς με τη Φέγενορντ που είχε ήδη γίνει γνωστό.

Οι «πράσινοι», από τις 15 έως και τις 30 Ιουλίου θα βρίσκονται επί ολλανδικού εδάφους όπου θα προετοιμαστούν για τη νέα αγωνιστική περίοδο κι εκεί θα κοντραριστούν με τη Φέγενορντ και άλλες τρεις ομάδες, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της «πράσινης» ΠΑΕ:

Ακόμα τρία φιλικά, μετά από αυτό κόντρα στη Feyenoord, «έκλεισε» ο Παναθηναϊκός για το διάστημα παραμονής του στην Ολλανδία (15-30 Ιουλίου 2019) στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το Τριφύλλι θα αντιμετωπίσει τη βελγική Beerschot στις 20 Ιουλίου, την ολλανδική VVV Venlo στις 27 Ιουλίου και την επίσης ολλανδική NAC Breda στις 30 Ιουλίου.

H Feyenoord τερμάτισε στην τρίτη θέση της Eredivisie στην Ολλανδία, πίσω από Ajax και PSV. Θα αγωνιστεί για ακόμα μία χρονιά στο Europa League, αρχής γενομένης από τον τρίτο προκριματικό γύρο. Έφτασε μία ανάσα από τον τελικό του Κυπέλλου αλλά στα ημιτελικά την απέκλεισε ο Ajax. Ήταν μία ιδιαίτερη σεζόν για την ομάδα του Ρότερνταμ, δεδομένου ότι έκλεισε τη σπουδαία καριέρα του σε ηλικία 35 ετών ο Ρόμπι Φαν Πέρσι, ο οποίος έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Feyenoord. Στο ρόστερ της υπάρχουν αρκετοί έμπειροι αλλά και νεαροί ποδοσφαιριστές, με μεγαλύτερο αστέρι της μετά την απόσυρση του Φαν Πέρσι, τον Δανό διεθνή επιθετικό Νικολάι Γιόργκενσεν.

H Beerschot κέρδισε την περασμένη σεζόν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία Βελγίου. Το 2013 ο σύλλογος χρεωκόπησε και ενώθηκε με τη Βίλραϊκ, κερδίζοντας σταδιακά ανόδους από το ερασιτεχνικό στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αποκάλυψη της σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν ο 22χρονος Καμερουνέζος εξτρέμ Μάριους Νουμπίσι με 12 γκολ σε 24 συμμετοχές. Έδρα της είναι το Ολυμπιακό Στάδιο στην πόλη της Αμβέρσας. Προπονητής της ομάδας είναι ο Βέλγος Στιν Βρέβεν. Το φιλικό με τον Παναθηναϊκό θα έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα για τη Beerschot αφού θα δοθεί στο ανακαινισμένο γήπεδο, με καινούργιο χλοοτάπητα και θα είναι η κορύφωση των εκδηλώσεων στη μνήμη του αποθανόντος διευθύνοντος συμβούλου της ομάδας, Μαρκ Στενάκερς.

Η Venlo τερμάτισε τη 12η θέση στην Eredivisie της Ολλανδίας. Είναι από τις ομάδες – ασανσέρ της Ολλανδίας τα τελευταία χρόνια. Οι κιτρινόμαυροι έχουν έδρα το μικρό (8.000 θέσεων) De Koel. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο ποδόσφαιριστής που ξεχώρισε ήταν ο Τογκολέζος επιθετικός Πενιέλ Εμλάπα (με θητεία σε Μόναχο 1860, Χοφενχάιμ, Γκλάντμπαχ, Νυρεμβέργη, Μπόχουμ, Διναμό Δρέσδης) που σημείωσε 15 γκολ σε 30 αγώνες.

H NAC Breda ολοκλήρωσε τη σεζόν γνωρίζοντας τον υποβιβασμό αφού τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στην Eredivisie της Ολλανδίας. Έδρα της είναι το Ρατ Βέρλεγκ χωρητικότητας 19.000 θέσεων. Στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε ξεχώρισε ο Ολλανδός επιθετικός Μίτσελ Τε Βρέντε, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της με 10 γκολ. Προπονητής της είναι ο Ρουντ Μπρόοντ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των επιβεβαιωμένων φιλικών του Παναθηναϊκού στη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία:

Ημερομηνία      Ώρα       Αντίπαλος       Γήπεδο

17 Ιουλίου          20:00     Φέγενορντ         De Kuip, Rotterdam

20 Ιουλίου          19:00     Μπίρσχοτ         Olympisch Stadion, Antwerp     

27 Ιουλίου          17:00     Φένλο               De Koel, Venlo

30 Ιουλίου          20:00     Μπρέντα           Rat Verlegh, Breda