''Ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά μου ο Αρης''

Ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος μίλησε για την πορεία του στον Άρη τα τελευταία τρία χρόνια, τις καλές και τις άσχημες στιγμές που έζησε στην ομάδα, αλλά και την επόμενη ομάδα του τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πορεία του στον Άρη: «Όταν σε μια ομάδα έχεις περάσει κάποιες ειδικές καταστάσεις, είναι δύσκολο να την αποχωριστείς. Ο Άρης για μένα είναι και θα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά μου, με πολλές δυσκολίες και πολλές χαρές. Είμαι χαρούμενος που μετά τα τρία χρόνια ο Άρης κατάφερε να επιστρέψει στα σαλόνια της Ευρώπης και ελπίζω του χρόνου να έχει ακόμη καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα και γιατί όχι και ένα κύπελλο. Μια από τις φιλοδοξίες μου όταν πήγα στον Άρη, ήταν να επιστρέψει γρήγορα στην Σούπερ Λιγκ και να είναι ανταγωνιστικός εκεί. Θα ήθελα να είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, δεν θα πω ψέμματα, θα ήθελα να είμαι λίγο περισσότερο αναγκαίος στην ομάδα. Δυστυχώς δεν έγινε, αλλά ευτυχώς η ομάδα τα πήγε καλά πέρυσι. Ο Χουλιάν (Κουέστα) είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας και εξαιρετικό παιδί, γι΄αυτό δεν έπαιξα πολύ. Το είχα ονειρευτεί λίγο διαφορετικά, αλλά κάθε εμπόδιο για καλό».

Για την απόφασή του να λύσει το συμβόλαιό του με τον Άρη φέτος: «Οι καταστάσεις σε οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις. Δεν είναι εύκολο να πεις αντίο στον Άρη. Είναι μια ομάδα με φανταστικό κόσμο, με μια εξαιρετική διοίκηση, γενικότερα είναι υγιές σωματείο. Ήταν συνειδητή η απόφασή μου όμως, γιατί πρέπει να ωριμάσω ποδοσφαιρικά με τα παιχνίδια που θα πάρω στα πόδια μου. Έχω γίνει 25 χρονών πια».

Για το ντεμπούτο του κόντρα στην Βέροια τον Ιανουάριο του 2018: «Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για εμένα. Ήταν το έναυσμα για μια σειρά καλών αποτελεσμάτων για την ομάδα, που μας έδωσε και την 1η θέση της βαθμολογίας. Έκανα καλές εμφανίσεις και όπως κάθε τερματοφύλακας που προέρχεται από τραυματισμό, περίμενα, έτυχε ο Γιώργος (Καντιμοίρης) να τραυματιστεί και άρπαξα την ευκαιρία. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Τύχη και ετοιμότητα. Έδειξα καλό πρόσωπο και ο προπονητής με εμπιστεύτηκε στη συνέχεια».

Για τις περιπέτειες με την υγεία του πρόπερσι: «Εκεί που έπαιρνα παιχνίδια και ήμουν σε καλή κατάσταση, ένιωσα φρικτούς πόνους στην κοιλιά μου. Πήγα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, και δεν μου διέγνωσαν αυτό που είχα πραγματικά. Άργησα τρεις ημέρες και η σκωληκοειδίτιδα είχε προχωρήσει. Μπήκα κατευθείαν χειρουργείο, έκατσα πέντε μέρες στο νοσοκομείο και για δυο μήνες δεν μπορούσα καν να περπατήσω. Με πήγε πίσω ψυχολογικά όλο αυτό γιατί ήμουν σε καλή κατάσταση».

Για την πρώτη χρονιά του Άρη στη Φούτμπολ Λιγκ: «Δεν έχει σημασία πόσο αγωνίζεσαι, αλλά κατά πόσο νιώθεις μέλος της ομάδας. Την πρώτη χρονιά, κατάλαβα ότι ήμουν δεύτερος πίσω από τον Διούδη. Ήταν ένα παιδί χρόνια στις ακαδημίες του Άρη, άφησε το εξωτερικό για να παίξει στον Άρη της Β΄Εθνικής, αλλά εγώ δεν το βλέπω ανταγωνιστικά αυτό. Προσπαθώ να βελτιώνομαι, έτσι είναι το στυλ μου. Δεν κοιτάω ποτέ με φθόνο και ζήλια τους άλλους. Ο Θεός ξέρει. Άφησα τον Παναθηναϊκό και ένα καλύτερο συμβόλαιο πίσω, για να δώσω την ψυχή μου για τον Άρη. Εφόσον δεν είχε επιτευχθεί ο στόχος, ένιωσα άσχημα στο τέλος της σεζόν. Είχα σκέψεις για το αν παραμείνω στην ομάδα τελικά».

Για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ: «Ήξερα ότι πολύς κόσμος είχε χάσει την όρεξή του, την πίστη του. Μ΄αρέσει που ο κόσμος του Άρη είναι τόσο ξεχωριστός, αυτός κάνει την διαφορά στην ομάδα όμως. Είδα τον Πρόεδρο να είναι συνεπής σε όλα τα επίπεδα, έχει χαραχτεί στη μνήμη μου αυτό και θα το θυμάμαι για πάντα. Γέμισα με χαρά όταν πετύχαμε τον στόχο μας, να επιστρέψει ο Άρης εκεί που ανήκει».

Για τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο του Άρη: «Έχω εισπράξει άπειρα μηνύματα από ανθρώπους του Άρη. Συγκινούμαι πολύ. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα τα ζήσω όλα αυτά. Μου λένε πολλοί πως θα μείνω για πάντα στην ιστορία του Άρη γιατί πέτυχα τον στόχο μου, να ανέβει η ομάδα εκεί που ανήκει και φεύγω επιτυχημένος. Έχω άπειρα μηνύματα αγάπης και στο τέλος αυτά με γεμίζουν. Νιώθω πολύ ευτυχισμένος. Δεν λέω ποτέ αντίο, δεν κλείνω καμία πόρτα για το μέλλον, ειδικά στον Άρη».

Για το προσωπικό του μέλλον: «Θα είμαι παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης την επόμενη χρονιά. Έχω μάθει πλέον από τον Άρη στον πρωταθλητισμό, θα δώσω τον εαυτό μου για την ομάδα, που μου δίνει την ευκαιρία να την βοηθήσω. Ελπίζω να έχω υγεία αρχικά, κι εγώ κι όλος ο κόσμος, και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Για τον Άρη της επόμενης σεζόν: «Εύχομαι καλή επιτυχία στον Άρη, εύχομαι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΛ Λεμεσού στο Γιουρόπα Λιγκ για αρχή. Πιστεύω στις δυνατότητες των παιδιών που αφήνω πίσω. Εύχομαι το καλύτερο, μέσα από την καρδιά μου και θα είναι χαρά μου να βλέπω τον Άρη να πρωταγωνιστεί και να πηγαίνει καλά σε όλα τα επίπεδα. Αισθάνομαι δεύτερο σπίτι μου τον Άρη και έχω μόνο φίλους στην Θεσσαλονίκη».

Για την πιο άσχημη και την πιο όμορφη στιγμή του στον Άρη: «Η πιο άσχημη στιγμή μου στον Άρη ήταν ο αποκλεισμός μας στο κύπελλο από τον Εργοτέλη. Ένιωσα ντροπή απέναντι στον κόσμο και την ιστορία της ομάδας. Η καλύτερη στιγμή μας ήταν το διπλό στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ. Δώσαμε το έναυσμα για ένα σερί νικών και για την έξοδο στην Ευρώπη».