ΠΑΟΚ: Έκλεισε και έρχεται Ελλάδα ο Ντάγκλας!

Λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ντάγκλας Αουγκούστο από την Κορίνθιανς στον ΠΑΟΚ. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος αναμένεται τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Σαββίδης νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (25/6) «έδειξε» τις προχωρημένες επαφές για την απόκτηση του Ντάγκλας Αουγκούστο, αργά το βράδυ παραδέχθηκε ότι «η υπόθεση έκλεισε», ενώ λίγες ώρες αργότερα και οι άνθρωποι της Κορίνθιανς, αλλά και της Μπαία, όπου ο ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν ως δανεικός, επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο ΠΑΟΚ προσθέτει έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή στην «άδεια» από παίκτες μεσαία γραμμή του και το σημαντικότερο είναι ότι προέρχεται από πλήρη αγωνιστική δράση με την Μπαία και θα είναι έτοιμος να μπει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επί Ολλανδικού εδάφους.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την ανταλλαγή των εγγράφων και τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα κληθεί να περάσει ο 22χρονος Βραζιλιάνος μέσος, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη (27/6) το ταξίδι προς τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα έχει τις τελικές επαφές με τους ανθρώπους της ελληνικής ομάδας.  

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής, ωστόσο και από τη Βραζιλία τα τελευταία ρεπορτάζ αναφέρουν ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την αγορά του Ντάγκλας είναι πολύ λιγότερα από τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, που αρχικά είχε ειπωθεί από μερίδα του τοπικού Τύπου. «Στο ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στη διοίκηση της Κορίνθιανς, η προφορά των Ελλήνων ήταν κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει η «meutimao.com.br», ενώ το συνολικό κόστος της αγοράς προσδιορίζεται στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Άλαν Εσπινόζα, χαρακτήρισε «πολύ προχωρημένες» τις διαπραγματεύσεις, μετά την πρόταση αγοράς από την ελληνική ομάδα προς την Κορίνθιανς, ενώ και στην Μπαία περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις γύρω από την συγκεκριμένη μεταγραφική υπόθεση.

Η τελευταία ομάδα με την οποία αγωνιζόταν ο Ντάγκλας μέχρι και τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω Copa America, θα εισπράξει ως αποζημίωση το 10% της οριστικής συμφωνίας, με τον πρόεδρο της ομάδας να απαντάει, μέσω twitter, στις αντιδράσεις του κόσμου, λέγοντας ότι «όταν ένας παίκτης έρχεται ως δανεικός, έχουμε πάντα περιορισμούς στο να εγγυηθούμε την παραμονή του στην ομάδα».