Το θετικό report του Ολυμπιακού για τον Εμιλιάνο Βελάσκεθ

Χάπι έντ έλαβε στον Ολυμπιακό το σίριαλ της μεταγραφής του Ρούμπεν Σεμέδο. Έπειτα από πολυήμερες (σκληρές) διαπραγματεύσεις με την Βιγιαρεάλ, εν τέλει η πειραϊκή ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει το «πράσινο φως» για την απόκτηση του Πορτογάλου στόπερ.

Και μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» για λόγους επικοινωνιακής τακτικής να διέρρευσαν πως αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό, ωστόσο επί της ουσίας ουδέποτε ο συγκεκριμένος παίκτης δεν έπαψε - όπως έγραψε το SDNA -  να΄ναι ο μεγάλος τους…νταλκάς.

Ωστόσο, επειδή κανείς στον Ολυμπιακό δεν μπορούσε να γνωρίζει εκ των προτέρων που θα καθίσει τελικά η…μπίλια με τον Σεμέδο, εξέτασαν συγχρόνως και κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών προκειμένου να έχουν...τρέξει μια προεργασία από την στιγμή που θα χρειαζόταν συν τω χρόνω να ενεργοποιήσουν το plan B.

Κάποιοι από αυτούς τους παίκτες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και κάποιοι άλλοι όχι. Στους τελευταίους συγκαταλέγεται – σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA - και ο Εμιλιάνο Βελάσκεθ.

Γεννημένος στις 30-4-1994, ο Ουρουγουανός στόπερ αγωνίστηκε στην σεζόν που μας πέρασε στη Ράγιο Βαγιεκάνο έχοντας συνολικά 20 συμμετοχές.

Το 2014 η Ατλέτικο Μαδρίτης αγόρασε τα δικαιώματά του από την Ντανούμπιο έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ και τον παραχώρησε δανεικό στην Χετάφε και εν συνεχεία στην Μπράγκα.

Κάτι που σημαίνει και αποτελεί παίκτη – γνώριμο στον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» Πέδρο Μαρτίνς λόγω της πορτογαλικής προϋπηρεσίας.

Το βιογραφικό του Βελάσκεθ έκανε σε πρώτο χρόνο «κλικ» στον Πειραιά, ωστόσο από την ώρα που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Σεμέδο και ο διακαής μεταγραφικός πόθος για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας έπιασε το λιμάνι, αυτομάτως ο φάκελος του στόπερ της Ράγιο Βαγιεκάνο κατέληξε στο αρχείο.

Αυτά, για την ιστορία.