Η πολιτική του Παναθηναϊκού στις υποθέσεις των ανανεώσεων

Συγκεκριμένη πολιτική στις υποθέσεις των ανανεώσεων ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με τον κάθε ποδοσφαιριστή της ομάδας να ανήκει σε μία κατηγορία βάση της αξιολόγησης που έχει γίνει.

Οι ενέργειες που γίνονται από τον Νίκο Νταμπίζα σχετικά με το ρόστερ της ομάδας δεν αφορούν μόνο στην απόκτηση κάποιων ποδοσφαιριστών αλλά και στην ανανέωση των συμβολαίων κάποιων άλλων. Μάλιστα, οι πράσινοι έχουν ήδη ανακοινώσει τη συμφωνία με τρεις παίκτες για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και κάποιες ανοιχτές ακόμα υποθέσεις όπως αυτές του Μπουζούκη και του Χατζηγιοβάνη. Έχουν κυκλοφορήσει αρκετά δημοσιεύματα σχετικά με «ποσά που χωρίζουν τον Παναθηναϊκό και τον εκάστοτε παίκτη από τη συμφωνία», ωστόσο, το ζήτημα στις περιπτώσεις αυτές όπως ξεκαθαρίζεται από το τριφύλλι, δεν είναι οικονομικό.

Οι πράσινοι έχουν καταστρώσει ένα συγκεκριμένο πλάνο και ακολουθούν μία συγκεκριμένη πολιτική σε ό,τι αφορά τα συμβόλαια ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο κάθε παίκτης με βάση την αξιολόγηση που έγινε από τους Δώνη και Νταμπίζα στο φινάλε της περσινής σεζόν.

Με βάση αυτές τις κατηγορίες, ο σύλλογος καταθέτει τις προτάσεις του στους ποδοσφαιριστές και από εκεί κααι πέρα είναι δικό τους θέμα εάν εκείνοι θα συμφωνήσουν ή θα κρίνουν πως αξιολογούν διαφορετικά την περίσταση. Όταν, λοιπόν, στα θέματα των ανανεώσεων γίνεται λόγος για μικρές διαφορές αυτές δεν απαιτούν αύξηση του μπάτζετ, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να παραβιαστεί η γενικότερη πολιτική.