Ανέβηκε αλλά δεν νίκησε

Βελτιωμένη εμφανίστηκε η ΑΕΚ στο φιλικό κόντρα στη Μακάμπι Νετάνια, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της 1-0 (1-1 τελικό σκορ) παρά το παραγωγικό της παιχνίδι που υπολείπεται σε ρυθμό. Ο Μάνταλος το γκολ.

Για μια ακόμα φορά, ο Καρντόσο επέλεξε να παρατάξει εξαρχής την ΑΕΚ με πρωτοκλασάτη 11άδα, χωρίς εκπλήξεις ή πειραματικό σχηματισμό, δείγμα πως πρόθεση του Πορτογάλου είναι να βρει ρυθμό το βασικό σχήμα της Ένωσης. Και παρά το γεγονός ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι, οι «κιτρινόμαυροι» βελτιώνονται, είναι ακόμα προφανές πως τα πόδια τους δεν έχουν λυθεί. Αυτό φάνηκε και κόντρα στην Μακάμπι Νετάνια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ένωση να έχει μια φλύαρη υπεροχή και να πετυχαίνει γκολ μόλις στην πρώτη επίσκεψη αξιώσεών της στην περιοχή του αντιπάλου. Συγκεκριμένα, στο 23΄ ο Λιβάγια έδωσε πολύ ωραία στον Μάνταλο που μέσα από την περιοχή με πλασέ έκανε το 1-0 για την Ένωση.

Στο 35', χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να κάνει το 2-0 όταν με ατομική προσπάθεια, ο Κλωναρίδης μπήκε μέσα στην περιοχή και κατάφερε να γυρίσει αλλά ο τερματοφύλακας της Νετάνια μπλόκαρε.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους χάθηκε στο 41' για την ΑΕΚ όταν ο Μάνταλός έδωσε ωραία στον Λιβάγια μέσα στην περιοχή και αυτός έκανε το σουτ, όμως ο Άμος έδιωξε σε κόρνερ.

Φουριόζα μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση, που ειδικά στα πρώτα λεπτά πατούσε περιοχή πολύ συχνά και απείλησε την αντίπαλό της. Όμως κόντρα στη ροή του ματς, η τελευταία ισοφάρισε στο 54' όταν ο Γκόλομπαρτ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και έκανε το 1-1 με τον Μπάρκα απλά να κοιτάει την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Κλωναρίδης λίγο έλειψε να απαντήσει με μακρινό σουτ που κατέληξε άουτ ενώ η (πολύ βελτιωμένη στην επανάληψη) ΑΕΚ, έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 72' όταν ο Λιβάγια γύρισε μέσα στην περιοχή με έναν αμυντικό της Μακάμπι να προλαβαίνει τον Κλωναρίδη που ήθελε να πλασάρει σε κενό τέρμα.

Γενικότερα, παρά τις αλλαγές αλλά και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, η ΑΕΚ ήταν πολύ βελτιωμένη στην επανάληψη και με τους Λιβάγια και Κλωναρίδη να είναι οι καλύτεροι, έδειξε πως βελτιώνεται. Όπως είναι φυσικό πάντως, της λείπει ο ρυθμός.

Αναλυτικά, η αρχική 11άδα της ΑΕΚ κόντρα στην Μακάμπι Νετάνια: Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμάο, Σιμόες, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Ζεράλδες, Λιβάγια.