Ο Νούνιες έχει περισσότερα πλεονεκτήματα

Ο Ζοάο Νούνιες φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στον σχεδιασμό του Νίκου Νταμπίζα, συγκριτικά με τον Μπαρτ Σένκεφελντ. 

Ο Ζοάο Νούνιες είναι αυτός ο οποίος κερδίζει περισσότερους πόντους στο μυαλό του Νίκου Νταμπίζα, συγκριτικά με τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Προς το παρόν, οι δύο παίκτες "μονομαχούν" για το ποιος θα ενταχθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, αφού ο Νταμπίζας δεν θα γεμίσει τις δύο διαθέσιμες θέσεις από τώρα.

O Νταμπίζας ψάχνει έναν έμπειρο στόπερ, ο οποίος θα ανεβάσει τον ποιοτικό δείκτη των μετόπισθεν. Αυτές τις προδιαγραφές δεν τις πληροί κανένας από τους Σένκεφελντ και Νούνιες, οι οποίοι θεωρούνται εναλλακτικές επιλογές. Όμως, ο Δώνης χρειάζεται άμεσα έναν παίκτη για την άμυνα.

Ο Νούνιες παρουσιάζει μία σειρά από πλεονεκτήματα συγκριτικά με τον Σένκεφελντ. Καταρχάς, ο Πορτογάλος στόπερ είναι νεότερος σε ηλικία (23 αντί για 27) από τον Ολλανδό (άρα με πιθανή μεταπωλητική αξία), προέρχεται από σεζόν με πολλές συμμετοχές, δεν έχει αντιμετωπίσει σοβαρό τραυματισμό και αγωνίζεται στην Ευρώπη, έστω και στο υποβαθμισμένο πολωνικό πρωτάθλημα.

Κατά δεύτερον, ο Νούνιες εκτός από το κέντρο της άμυνας, καλύπτει και άλλες θέσεις. Υπό προϋποθέσεις, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής χρησιμοποιείται ως δεξιός μπακ - όπου ο μόνος έμπειρος είναι ο Γιόχανσον - και ως αμυντικός χαφ. Κατά συνέπεια, ο Νούνιες έχει τα χαρακτηριστικά να αναπληρώσει την απώλεια του Κουλιμπαλί.

Κατά τρίτον, ο Νούνιες έχει χαμηλότερο κασέ από τον Σένκεφελντ. Ο Πορτογάλος αμείβεται με περίπου 170.000 ευρώ ετησίως, ενώ ο Ολλανδός έπαιρνε στην Αυστραλία κοντά στις 250.000 ευρώ. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη, αλλά στον μνημονιακό Παναθηναϊκός ο Νταμπίζας εξοικονομεί και το τελευταίο ευρώ. Επομένως, τα χρήματα που θα γλυτώσει ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκό, θα τα διαθέσει για τον βασικό στόπερ.