Ζητάει 15 εκατομμύρια ο Ολυμπιακός!

Έτοιμοι να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα είναι στο λιμάνι.

Ένα πολύ μεγάλο deal βρίσκεται στα σκαριά στον Ολυμπιακό. Ένα deal που για να ολοκληρωθεί έχει επιστρατευτεί μέχρι και ο μεγαλομάνατζερ, Ζόρζε Μέντες. 

Το Κόπα Άφρικα ολοκληρώνεται την Παρασκευή, ο Παπ Αμπού Σισέ επιστρέφει και σιγά σιγά μπαίνουμε σε καθεστώς... αντίστροφης μέτρησης για την πώλησή του.

Μετά τη δημοσιοποίηση από την Αγγλία πως ο Σενεγαλέζος βρίσκεται στο στόχαστρο της Άρσεναλ (δεν ισχύει κάτι τέτοιο…), πως πλέον ο Ολυμπιακός φαίνεται πως ενεργοποιεί το σχέδιο της προώθησης του 24χρονου στόπερ, τον βγάζει για τα καλά στη μεταγραφική βιτρίνα και περιμένει.  Είτε "λαγούς" (Αρσεναλ) που θα παίξουν τον ρόλο για τον... επιταχυντή της αύξησης της τιμής του παίκτη, είτε όντως σοβαρούς και πραγματικούς μνηστήρες.

Μπορεί να είναι μια τέτοια η Γουλβς, που σημερινό δημοσίευμα του "Κόκκινου Πρωταθλητή" αναφέρει; Αυτό που ισχύει όντως είναι πως οι "λύκοι", σε σεζόν που τους περιμένει και Γιουρόπα Λιγκ (την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα ξεκινάνε τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά…), θέλουν έναν κεντρικό αμυντικό. Όχι βασικό, συμπληρωματικό.

Επιπρόσθετα, ισχύει -όπως αναφέραμε και χθες- πως είναι μεταξύ των ομάδων που έχουν τσεκάρει τον Παπ Αμπού Σισέ. Το πρόβλημα έγκειται -και εδώ- στην αξιολόγηση που έχει κάνει ο Ολυμπιακός. +15 εκατ. ευρώ οι "λύκοι" δεν πρόκειται να εκταμιεύσουν σε καμία περίπτωση για τον Σενεγαλέζο. 

Είναι ενδεικτικό πως σε μια άλλη μεταγραφική υπόθεση που εμφανίζονται να κυνηγάνε, του Βραζιλιάνου στόπερ της Λάτσιο, Γουάλας, φέρονται να προσφέρουν 6 εκατ. ευρώ στους "λατσιάλι".

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του sportdog, το ταβάνι του αγγλικού συλλόγου για τον "ερυθρόλευκο" άσο ζήτημα είναι να προσεγγίζει τα 8-9 εκατ. ευρώ.  Και με αυτό το ποσό, οι Πειραιώτες, δεδομένα, δεν πουλάνε. Τώρα, αν παίξει ρόλο σε μια ενδεχομένως καλύτερη προσφορά ή με διαφορετικό πλαίσιο και υπόβαθρο η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου club και οι στενότατες σχέσεις που έχει με τον Ζόρζε Μέντες, ο οποίος με τη σειρά του λύνει και δένει στους "ερυθρόλευκους", είναι κάτι που θα φανεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι προφανές πως η κινητικότητα για τον Σισέ, έχει ξεκινήσει. Και, εν μέρει, την "προκαλεί" και η ελληνική ομάδα, επιζητώντας να στήσει... χορό γύρω από τον Σενεγαλέζο. Χορό που φυσικά θα αποφέρει την καλύτερη δυνατή τιμή…