Δεν φεύγει με ξεπούλημα ο Μακέντα

Ο Μακέντα που δελεάζεται από τη μεγαλύτερη αμοιβή, ο Νταμπίζας που είναι σκληρός διαπραγματευτής και η ανάμειξη του Ραϊόλα που ίσως παίξει το ρόλο της. 

Η αποκάλυψη του 24ου Ευαγγελίου για την πρόταση που έχει ο Νίκος Νταμπίζας για τον Φεντερίκο Μακέντα από την Τουρκία, είναι καθόλα υπαρκτή. Κάτι που σημαίνει πως ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού διαχειρίζεται μία σοβαρή υπόθεση, αφού είναι πιθανόν να χάσει τον βασικό επιθετικό του ή αν τον κρατήσει, ο Ιταλός στράικερ θα μείνει με… βαριά καρδιά.

Το πρώτο δεδομένο είναι ότι ο Μακέντα λειτουργεί με βάση το συμφέρον του και επιθυμεί μία μεταγραφή που θα του αποφέρει περισσότερα χρήματα. Αυτό δήλωσε στον Νταμπίζα, όταν τον ενημέρωσε για την προσφορά από το Κατάρ και το ίδιο έκανε μόλις έγινε γνωστή η κρούση από την Τουρκία.

Ο Μακέντα θα λάβει περίπου 350.000 ευρώ από τον Παναθηναϊκό για τη φετινή σεζόν και έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2021. Αν μεταβεί στην Τουρκία, θα κερδίσει υπερδιπλάσια λεφτά και στην ηλικία των 28 ετών, ο Κίκο προτιμά να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να διασφαλίσει την οικογένεια του.

Ασφαλώς, ο Μακέντα ζει καλά στην Αθήνα και έχει προσαρμοστεί στον Παναθηναϊκό. Όμως, ανεξαρτήτως των όσων έχει υποστηρίξει κατά καιρούς για το "restart" στην καριέρα του, ενδόμυχα έχει αποδεχτεί ότι δεν θα επανέρθει στο ανώτερο επίπεδο. Επομένως, τα χρήματα (και ειδικά τα πολλά περισσότερα) έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις του.

Ο ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ
Το δεύτερο δεδομένο στην υπόθεση είναι ότι ο Νταμπίζας αντιλαμβάνεται το σκεπτικό του Μακέντα, αλλά θα το λάβει υπόψη μόνο αν συμπέσει με τη δική του λογική. Ο Νταμπίζας προασπίζεται τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού και όχι του κάθε ποδοσφαιριστή. Στηριζόμενος στην πολιτική της ΠΑΕ, ο Νταμπίζας είναι σαφής: το «νούμερο 9» του Τριφυλλιού κοστίζει περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Νταμπίζας δεν πρόκειται να συναινέσει σε πωλήσεις με… τιμές κόστους, ούτε θα χαλαρώσει τη στάση του αν τον πιέσει ο Μακέντα. Εννοείται πως ο Νταμπίζας θα μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, εάν ο ατζέντης του Μακέντα φέρει μία προσφορά που θα προσεγγίζει το αντίτιμο που έχει ορίσει ο παλαίμαχος αμυντικός. Αλλά, μόνο τότε και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει στον ποδοσφαιριστή να επιβάλλει τις απόψεις του.

Οι εποχές του ξεπουλήματος στο "Γεώργιος Καλαφάτης" έχουν παρέλθει. Τουλάχιστον, όσο ο Νίκος Νταμπίζας θα είναι επικεφαλής στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Αν ο Μακέντα θέλει να φύγει, τότε θα πρέπει να φέρει πρόταση που να ικανοποιεί τα στάνταρ του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού. Αλλιώς, ο Νταμπίζας δεν θα εγκρίνει τη μεταγραφή και ο Μακέντα θα συνεχίσει με τα πράσινα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ένας αστερίσκος… Ο Μακέντα εκπροσωπείται από τον Μίνο Ραϊόλα, τον ιδιόρρυθμο Ιταλό. Ο ίδιος είναι ο ατζέντης του Ολλανδού χαφ, Βουρνόν Ανίτα, ο οποίος απασχολεί τον Νταμπίζα, ενώ έχει στο πελατολόγιο του πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Οπότε, ίσως στη συναλλαγή να προστεθεί και κάτι άλλο, που στο τέλος της ημέρας, θα αφήσει ικανοποιημένο τον Νταμπίζα.