Ντεμπούτο ο Κολοβός, ήττα ο Παναθηναϊκός

Ούτε οι νέοι, αλλά ούτε και οι... παλιοί τα κατάφεραν στο δεύτερο φιλικό του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μπέρσχοτ, από την οποία ηττήθηκαν 2-1. Ντεμπούτο για Κολοβό.

Λίγες ημέρες μετά το φιλικό με τη Φέγενορντ ο Γιώργος Δώνης είχε την ευκαιρία, ενόψει και εκείνου με τον Άγιαξ την Δευτέρα, να κάνει δοκιμές κόντρα στην Μπέρσχοτ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του Βελγίου. Έτσι, όπως είναι λογικό, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πιάσει ψηλά στάνταρ απόδοδης απέναντι σε έναν σαφώς πιο έτοιμο αντίπαλο που το πρωτάθλημά του αρχίζει σε λίγες ημέρες. Ηττήθηκε με 2-1 από την Μπέρσχοτ και πήρε αφορμές για... προβληματισμό. Πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί πως για το τριφύλλι το τεστ αυτό είχε σημασία καθώς ήταν αυτό που έπρεπε να πάρει πρωτοβουλίες στο ματς, σε αντίθεση με το ματς με τη Φέγενορντ που έπαιξε αρκετά με αντεπιθέσεις.

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να παρατάξει μία άκρως νεανική ομάδα με τον Κότσαρη κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα με Αποστολάκη, Μαυρομμάτη, Θεοχάρη και Ζαγαρίτη. Τριάδα στα χαφ με Αλεξανδρόπουλο, Αθανασακόπουλο και Σερπέζη και στην επίθεση τους Εμμανουηλίδη, Καμπετσή και Βέργο.

Μέτρια εμφάνιση στο πρώτο μέρος
Ο πρώτο μέρος κύλησε με την Μπέρσχοτ να είναι ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα και τον Γιώργο Δώνη να έχει... αρκετά παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του. Μπορεί η ενδεκάδα να ήταν πειραματική, ωστόσο, αυτό δεν σήμαινε πως ο Έλληνας τεχνικός δεν περίμενε να βγάλει κάποια χρήσιμα συμπεράσματα και για τον λόγο αυτό ήταν αρκετά σκεπτικός και έκανε ουκ ολίγες παρατηρήσεις.

Η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς ήρθε στο 16’ και ήταν για την Μπέρσχοτ όταν ο Μπόγκρνιο έκανε το σουτ και ανάγκασε τον τερματοφύλακα των πράσινων να πέσει στη γωνία του και να διώξει με δυσκολία. Έπρεπε να φτάσουμε στο 31’ για να δούμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς όταν ο Σεντ Λουί έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα να τραντάξει το δοκάρι του Κότσαρη.

Η τρίτη, ωστόσο, ήταν και η... φαρμακερή. Ο Σεντ Λουί και πάλι ήταν αυτός που μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, και πλάσαρε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να «γράψει» το 1-0. Μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι με το τριφύλλι ουσιαστικά να μην έχει ολοκληρώσει κάποια αξιόλογη στιγμή μπροστά στα καρέ των Βέλγων.

Ισοφάριση από την άσπρη βούλα
Με εννέα λεπτά να έχουν κυλήσει στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση με τον Νίκο Βέργο να κερδίζει πέναλτι, να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Έλληνα επιθετικού μετά από εκείνο την Τετάρτη κόντρα στη Φέγενορντ.

Άλλαξε όλη η ενδεκάδα, ντεμπούτο για Κολοβό και Κόναν
Ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Γιώργος Δώνης άλλαξε όλη του την ενδεκάδα περνώντας εντός τους Χριστογεώργο, Κολοβέτσιο, Πούγγουρα, Ινσούα, Κολοβό, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Δώνη, Κόναν, Κουρμπέληκαι Βαγιαννίδη. Αξιοσημείωτο, βεβαίως, πως αυτή ήταν η παρθενική εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος για τους Κολοβό και Κόναν.

Ένα λάθος του Μπουζούκη στο 68’ κόστισε στον Παναθηναϊκό και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Βέλγους. Ο νεαρός χαφ έχασε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Σεντ Λουί βρέθηκε απέναντι στον Χριστογεώργο για να τον νικήσει και δώσει και πάλι την πρωτοπορία στο σκορ στην ομάδα του.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε πολύ με την Μπέρσχοτ να θέλει να κρατήσει αυτή τη νίκη ακόμα και αν επρόκειτο για φιλικό. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά και το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε. Πλέον, οι πράσινοι επιστρέφουν στη βάση τους στο Όστερμπεεκ και «κοιτούν» το σπουδαίο φιλικό της Δευτέρας κόντρα στον Άγιαξ.

Οι δύο ενδεκάδες του Παναθηναϊκού:

Κότσαρης, Αποστολάκης, Ζαγαρίδης, Θεοχάρης, Μαυρομμάτης, Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής, Βέργος.

Χριστογεώργος, Ινσούα, Βαγιαννίδης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης, Κολοβός, Χατζηγιοβάνης, Κόναν.