Ξεκίνημα με τεσσάρα στο Βέλγιο

O ΠΑΟΚ συνέτριψε με 4-0 τη Σιντ Τρούιντεν στο πρώτο του φιλικό επί βελγικού εδάφους. Νέα γκολάρα από τον Αουγκούστο, τα υπόλοιπα οι Μπίσεσβαρ, Ζαμπά και Πέντρο Ενρίκε με πέναλτι. Ωραίο ποδόσφαιρο από τον Δικέφαλο.

Εξαιρετικός ήταν ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό επί βελγικού εδάφους. Ο Δικέφαλος ξεδίπλωσε επιθετικές κι αμυντικές αρετές, απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και συνέτριψε με 4-0 τη Σιντ Τρούιντεν.

Ο Αμπέλ Φερέιρα είδε τον Ντούγκλας Αουγκούστο να κάνει ακόμη ένα εξαιρετικό ματς και να πετυχαίνει ένα ακόμη πανέμορφο γκολ, τον Ομάρ Ελ Καντουρί ν' ανταποκρίνεται εξαιρετικά στο ρόλο του μπροστά από τον Βραζιλιάνο και την τριάδα που συνέθεσαν οι Δημήτρης Πέλκας, Λέο Ζαμπά και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να συνδυάζεται σε πλήρη αρμονία και να έχει συμμετοχή στα δύο από τα τέσσερα γκολ. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς. 

1. Ο ΝΤΟΥΓΚΛΑΣ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΞΑΝΑ
Ο Ντούγκλας Αουγκούστο κερδίζει συνεχώς τις εντυπώσεις στις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Αρκετή καχυποψία δημιουργήθηκε όταν ο Δικέφαλος τον απέκτησε. Η μικρή του ηλικία, το γεγονός ότι θα έπαιζε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, η ανησυχία για τα ιατρικά, όλα μαζί.

Ο 22χρονος στις πρώτες του παραστάσεις αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης έπεσαν διάνα στην επιλογή τους. Δεύτερο πανέμορφο γκολ με σουτ εκτός περιοχής μετά από εκείνο στο προηγούμενο φιλικό με τη ρουμανική Κλουζ.

Σ' αυτό το στοιχείο είχε σταθεί και ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε στη Βραζιλία. Ο τσιφ σκάουτ της Κορίνθιανς, Μάουρο Σίλβα, είχε παραδεχθεί στο Sport24.gr ότι αυτό είναι το δυνατό του σημείο. Δεν είναι, όμως, μόνο τα γκολ. Η συνολικότερη παρουσία του στη μεσαία γραμμή εμπνέει αισιοδοξία...

2. Η ΤΡΙΑΔΑ ΣΕ ΠΡΟΒΑ CHAMPIONS LEAGUE
Ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη δρόμο μέχρι να μπει στη μάχη της Ευρώπης από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Η τριάδα του κέντρου φαίνεται να παγιώνεται από τον Αμπέλ Φερέιρα. Λογικά το Πέλκας (πιο προωθημένος ως δεύτερος επιθετικός με τον Άκπομ) - Ζαμπά στα φτερά και Μπίσεσβαρ κεντρικά δεν μπορεί να "σπάσει".

Αυτή η τριάδα έχει εξαιρετική συνεργασία και την απέδειξε (και) στο πρώτο φιλικό επί βελγικού εδάφους. Το πρώτο γκολ ήταν συνεργασία του Βραζιλιάνου με τον Ολλανδό. Ο πρώτος έκανε τη σέντρα, ο δεύτερος την κεφαλιά.

Το τρίτο γκολ ήλθε από τον Βραζιλιάνο, ο οποίος μοιάζει περισσότερο απελευθερωμένος σε σχέση με τη θητεία του Ραζβάν Λουτσέσκου. Το 4-4-2 δεν είναι νόρμα για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, βλέπουμε αρκετές παραλλαγές του στη διάρκεια του ματς.

3. ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΕΓΓΥΗΣΗ ΒΑΡΕΛΑ - ΚΡΕΣΠΟ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ΚΑΝΤΟΥΡΙ
Ο ΠΑΟΚ αλήθεια είναι ελάχιστα απειλήθηκε από τη Σιντ Τρούιντεν. Μία προβολή του Έντο στο πρώτο δοκάρι όλη κι όλη η μισή ευκαιρία των Βέλγων στο πρώτο ημίχρονο. Φερνάντο Βαρέλα και Χοσέ Άνχελ Κρέσπο είναι το δίδυμο που αποτελεί εγγύηση για την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Τόσο ο Αφρικανός, όσο και ο Ισπανός ήταν εκεί για να καθαρίσουν τις φάσεις, χωρίς να μεταδώσουν αισιοδοξία απειλής στους γηπεδούχους. Θετική και η παρουσία του Καντουρί λίγο πιο μπροστά από τον Ντούγκλας και πίσω από την ανωτέρω τριάδα.

Ο ΠΑΟΚ αναμένει τον μέσο του - οι διαπραγματεύσεις με την Κάλιαρι για τον Φίλιπ Μπράνταριτς συνεχίζονται - αλλά ο Μαροκινός ανταποκρίνεται εξαιρετικά καλά σ' αυτό το ρόλο.

4. Ο ΣΤΟΧ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΡΟ ΕΝΡΙΚΕ
Ο Αμπέλ Φερέιρα προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Από τους παίκτες που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο προερχόμενοι από τον πάγκο έδειξαν το κάτι διαφορετικό ο Μίροσλαβ Στοχ με τον Πέντρο Ενρίκε.

Ο Σλοβάκος πήρε την μπάλα, την κουβάλησε, κινήθηκε, δοκίμασε και το σουτ, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Βραζιλιάνος κέρδισε το πέναλτι, ελισσόμενος εξαιρετικά εντός περιοχής, ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχη αυτή.

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να φέρεται να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου - ήδη η Σαπεκοένσε ενδιαφέρεται να τον επαναπατρίσει - αλλά στέλνει το μήνυμά του για παραμονή με τη διάθεση που εμφανίζει.

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ: Στέπε, Γκαρθία, Μποτακά, Σανκόν, Ασαμόα, Ντε Μπράιν, Τεϊσέιρα, Ακολατσέ, Μπαλόνγκο, Έντο, Σόουζα.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Λέο Ζαμπά, Μπίσεβαρ, Πέλκας, Άκπομ.

Στο δεύτερο ημίχρονο: Μελίσσας, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Χατζηισαΐας, Ίνγκασον, Μίσιτς, Κάτσε, Στοχ, Λημνιός, Ενρίκε, Σβιντέρσκι.