Ο «εκτελεστής» των… φιλικών!

Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο είναι ο πρώτος σκόρερ στα φιλικά του Ολυμπιακού και ο καλύτερος παίκτης του γενικά στην προετοιμασία.

Είναι μερικοί παίκτες που αργούν να… ανοίξουν μες την σεζόν, κάποιοι άλλοι που αργούν να ξεπιαστούν από την προετοιμασία και κάποιοι που φυλάνε δυνάμεις για τον δύσκολο χειμώνα. Ε, είναι και ορισμένοι τύποι που δεν χαμπαριάζουν και αντιμετωπίζουν τα φιλικά ως επίσημα παιχνίδια. Κάποιοι που μες το καλοκαίρι δείχνουν σε τέτοια κατάσταση λες και βρισκόμαστε στην καρδιά της σεζόν. Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στα φιλικά και πιθανώς ο καλύτερος και πιο ορεξάτος παίκτης του κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Πέρσι συστήθηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο. Οι ενστάσεις όταν αποκτήθηκε, αφορούσαν την άσφαιρη τελευταία σεζόν του με την Λεγανές (4 γκολ σε 22 παιχνίδια), όμως ο Ισπανός επιθετικός κάνει εκπληκτικά πράγματα στα πρώτα φιλικά, όταν τα πόδια των υπολοίπων συμπαικτών του μοιάζουν με… τούβλα.

Πολύ γερό σκαρί, γυμνασμένος, αθλητικός μπαίνει με φόραστην σεζόν και σκοράρει 6 γκολ στα πρώτα 5 φιλικά με την φανέλα του Ολυμπιακού. Βάζει δύο γκολ στο 3-0 επί της Βάτενς, κι από ένα απέναντι σε Μποτοσάνι (5-0), Τεσέντερλο (3-0), Έουπεν (2-3) και Σιντ Τρούιντεν (1-1) και αφήνει υποσχέσεις ότι μπορεί να αποτελέσει το βασικό σέντερ-φορ των ερυθρόλευκων.

Συνολικά πετυχαίνει τα 6 από τα 15 τέρματα του Ολυμπιακού στην προετοιμασία και μάλιστα μπαίνει με φόρα στην σεζόν αφού στα αυγουστιάτικα ευρωπαϊκά ραντεβού σκοράρει τρία τέρματα στις διπλές αναμετρήσεις με την Λουκέρνη!

Σταδιακά, όμως επανέρχεται η κανονικότητα. Ο Γκερέρο παραμένει ένα πολύτιμο εργαλείο, ένας πιστός στρατιώτης, ένας χρήσιμος τακτικά επιθετικός, αλλά όχι ο killer που απαιτεί η θέση. Σκοράρει άλλα 8 τέρματα στα 33 επόμενα επίσημα παιχνίδια και τελειώνει την σεζόν με 11 τέρματα σε 35 παιχνίδια, δίχως όμως να καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου, ως ο γκολτζής επιθετικός.

Παρότι φέτος το καλοκαίρι ήρθε πάλι πολύς κόσμος στην γραμμή κρούσης (Ντουρμισάι, Ελ-Αραμπί, Σουντανί, Κάιπερς, Σολδάνο τον Ιανουάριο), εντούτοις ο Ισπανός ξεκίνησε πάλι γκαζωμένος και δείχνει να κερδίζει την φανέλα του βασικού φορ, τουλάχιστον για το πρώτο παιχνίδι με την Βικτόρια Πλζεν.

Με χατ-τρικ απέναντι στην Γιαγκελόνια, δύο γκολ απέναντι στην Νότιγχαμ κι άλλο ένα απέναντι στην Λέχια Γκντανσκ, ο Γκερέρο ήταν πάλι ο πρώτος σκόρερ της προετοιμασίας (6 από τα 17 γκολ) και για δεύτερη σερί σεζόν δείχνει να μπαίνει γκαζωμένος στην σεζόν, λύνοντας αρκετά από τα προβλήματα που είχε στο μυαλό του ο Πέδρο Μαρτίνς, που έχασε τον δεύτερο σκόρερ της περσινής σεζόν Αχμέντ Χασάν (15 γκολ) κι έψαχνε έναν παίκτη για να καλύψει άμεσα το κενό, τουλάχιστον για το ξεκίνημα της σεζόν, μέχρι να προσαρμοστούν τα νέα πρόσωπα.