Παναθηναϊκός: Και ξυπνάνε μνήμες... (βίντεο)

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει για ένα σπουδαίο φιλικό κόντρα στον Άγιαξ (20:00) σε ένα γήπεδο που έγραψε μία από τις πιο σημαντικές σελίδες στο βιβλίο της τεράστιας ιστορίας του.

Μπορεί να συνηθίζουμε να λέμε πως τα φιλικά δεν έχουν μεγάλη σημασία και είναι περισσότερο για τους προπονητές. Το σημερινό, όμως, του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ αποτελεί εξαίρεση. Οι πράσινοι επιστρέφουν στο γήπεδο που το 1996 γράφτηκε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ευρωπαϊκή του ιστορία. Βεβαίως, κοινός παρανομαστής ο Γιώργος Δώνης που σήμερα θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου, ενώ τότε από τα πόδια του είχε ξεκινήσει το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Η κούρσα του «τρένου» που μεγάλωσε γενιές και γενιές Παναθηναϊκών.

Επιστρέφοντας στο «σήμερα», τίποτα μπορεί πια να μην είναι ίδιο. Ο Άγιαξ έχει την τελευταία τριετία συμμετάσχει σε έναν τελικό Γιουρόπα Λιγκ και έχει αγωνιστεί μία φορά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα Κύπελλα Ευρώπης εξαιτίας της τιμωρίας από την UEFA για οικονομικά ζητήματα.

Παρ’ όλα αυτά, δεν παύει να είναι φιλικό με ξεχωριστή αίγλη που δίνει την ευκαιρία στους φίλους του τριφυλλιού να θυμηθούν κάτι από τα παλιά. Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά πλάνα, ο Γιώργος Δώνης προτίθεται να παρατάξει ένα σχήμα αποτελούμενο από τους βασικούς ποδοσφαιριστές, όπως δηλαδή έπραξε και κόντρα στη Φέγενορντ την περασμένη Τετάρτη.

Σε ό,τι αφορά τον Αίαντα, με εξαίρεση τους Ντε Λιχτ και Ντε Γιονγκ που τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στο ρόστερ σε σχέση με την ομάδα που πριν από λίγους μήνες έμεινε στις καθυστερήσεις εκτός τελικού Τσάμπιονς Λιγκ από την Τότεναμ. Σημαντικότερη κίνηση ενίσχυσης είναι ο Κουίνσι Πρόμες που ήρθε από τη Σεβίλλη, ενώ ακόμα αποκτήθηκαν οι Έντσον Άλβαρες και Λισάντρο Μαρτίνεθ.

Σημειώνεται πως το ενδιαφέρον από τον κόσμο ήταν πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα να έχει ανακοινωθεί sold out, ενώ οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν αποφασίσει να βρεθούν στο ίδιο πέταλο και έτσι αναμένεται να υπάρξει μία άκρως εντυπωσιακή εικόνα στην εξέδρα.