«Ο Άγιαξ τις πιθανότητες, ανέβηκε επίπεδο ο ΠΑΟΚ»

Ο Νίκος Μαχλάς, αναφέθηκε στην κλήρωση του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ όπου εξήγησε ότι τα δύο παιχνίδια που θα γίνουν σε Τούμπα και Άμστερνταμ είναι δύσκολα για τις δύο ομάδες.

Ο πρώην ποδοσφαιρστής, Νίκος Μαχλάς, που φόρεσε την φανέλα του Άγιαξ (1999-2002) και κατάφερε να κερδίσει και το χρυσό παπούτσι Ευρώπης το 1998, σχολίασε την κλήρωση του Δικεφάλου με τον Αίαντα και τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει. Αναφέρθηκε επίσης και στην παρουσία του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα. 

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107,4:

Για την κλήρωση του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ: Γιατί να υπάρχει μούδιασμα στον κόσμο; Ήταν ένα ματς που ήταν να γίνει, στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Στις αρχές της προετοιμασίας σε αυτή τη φάση το καλοκαίρι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει.

Για την περσινή πορεία του Άγιαξ: Το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Άγιαξ πέρυσι, είχε να συμβεί από το 1995-1996. Είχε παίξει και τότε και πέρυσι απίστευτο ποδόσφαιρο. Έδειξε τα καλύτερα στοιχεία και έδειξε μία ομάδα που εντυπωσίασε.

Για τις αποχωρήσεις των Ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ: Είναι δύο ποδοσφαιριστές βαρόμετρα για την περσινή πορεία του Άγιαξ και θα επηρεάσουν σίγουρα οι αποχωρήσεις τους. Στον άξονα ο ένας αμυντικά ο άλλος στα χαφ, έκαναν τρομερή δουλειά. Έκαναν τη διαφορά. Ο κορμός του Άγιαξ διατηρήθηκε, πήραν τον Γκόμεζ και πήραν και έναν καλό Μεξικανό αμυντικό. Αυτά τα ματς κρύβουν άλλα πράγματα. Όπως είδαμε στα φιλικά και στην προετοιμασία, θεωρώ ότι και ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο, έχει φύγει από τα καθιερωμένα που ήταν μετά την εποχή Σαββίδη. Βλέπουμε διαφορετικό ΠΑΟΚ με άλλα πρότυπα, οδεύει διαφορετικά. Κανείς δεν μπορεί πλέον να υποτιμήσει τον ΠΑΟΚ.

Για το αν οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν το παιχνίδι στην Τούμπα: Και το 2016 είχε πάρει καλό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ και στην Τούμπα δεν πήγαν τα πράγματα όπως ήθελε. Η προετοιμασία του Άγιαξ γίνεται σε τέτοια επίπεδα, είναι σκληρή, δυνατή, επίπονη και τους προετοιμάζουν για όλα. Σε παλαιότερες εποχές θα ίσχυε αυτό με τη ζέστη. Η ζέστη θα επηρεάσει και τον ΠΑΟΚ και τον Άγιαξ. Σε αυτά τα δύο ματς δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Ο Άγιαξ έχει τις πιθανότητες με βάση την περσινή του πορεία, αλλά και ο ΠΑΟΚ άλλαξε επίπεδο και να δούμε ποιος θα περάσει.

Για τις αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Δεν περίμενα να φύγει ο Λουτσέσκου. Ήξερε την ομάδα και είχε ομοιογένεια. Ήρθε ένας αξιόλογος προπονητής, ξέρω πως δουλεύει πολύ καλά. Οι Πορτογάλοι θέλουν καλή άμυνα, δεμένη ομάδα, να είναι σφιχτή, ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για τον Άγιαξ.

Για το πώς ο ΠΑΟΚ θα κρατήσει τον Άγιαξ μακριά από το γκολ: Με τα στοιχεία που είδαμε πέρυσι μπορούμε να πούμε πως αυτό είναι πολύ δύσκολο. Πέρυσι έπιασαν απόδοση, τώρα στο ξεκίνημα είναι διαφορετικά. Το μυαλό των παικτών του Άγιαξ είναι και στις μεταγραφές, δεν είναι πλέον το ίδιο πράγμα με πέρυσι. Αν ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί ομοιογενής δε θα πρέπει να φοβηθεί. Αν είναι καλά ο ΠΑΟΚ θα δυσκολέψει πολύ τον Άγιαξ. Θεωρώ ότι ο  ΠΑΟΚ έχει και τον κόσμο του στην Τούμπα. Θα παίξει ρόλο πόσο έτοιμος θα είναι ο ΠΑΟΚ με τον νέο προπονητή και αν θα έχει προλάβει να περάσει αυτά που θέλει.

Για το αν προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ να ενσωματώσει τον νέο χαφ: Θεωρητικά όχι, όμως εξαρτάται την ποιότητα και την προσωπικότητα του παίκτη. Αν είναι ένας που θα ταιριάζει στη χημεία δε θα είναι δύσκολο να μπει μέσα. Το διάστημα είναι μικρό για να έχει τόσο καλή απόδοση να βοηθήσει τα μέγιστα. Εξαρτάται και από το πώς θα τον αντιμετωπίσουν οι άλλοι παίκτες, ο προπονητής του, όλα παίζουν ρόλο.