Εμιράτα, MLS, Ουέσκα και Μπράγκα για Σολδάνο

Ο Ολυμπιακός παραχωρεί δανεικό τον Αργεντινό επιθετικό, Φράνκο Σολδάνο, και μια σειρά από ομάδες έχουν κάνει κρούση στους "ερυθρόλευκους" για την απόκτησή του.

Στις 2 Ιανουαρίου 2019 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Φράνκο Σολδάνο. Οι διαπραγματεύσεις των "ερυθρόλευκων" με την Ουνιόν Σάντα Φε είχαν αίσιο τέλος και ο Αργεντινός υπέγραψε μέχρι το 2023. Το δεύτερο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 25χρονος απέδειξε ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής.

Έκανε εννέα συμμετοχές, εκ των οποίων τις έξι στη Super League και τις τρεις στο Κύπελλο. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε βάλει σκοπό να μπει... δυνατά στην προετοιμασία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς. Η πληθώρα των επιλογών που έχει πια ο Ολυμπιακός στην επίθεση σε συνδυασμό με την εξαιρετική παρουσία που είχαν οι υπόλοιποι φορ, οδηγούν τον Σολδάνο στην... έξοδο. Όχι απαραίτητα σε πώληση, αλλά και σε δανεισμό.

Μια σειρά από ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να τον αποκτήσουν. Από το MLS, τα Εμιράτα, ενώ κρούση στην "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ έχει γίνει τόσο από την πορτογαλική Μπράγκα όσο και από την ισπανική Ουέσκα, η οποία τη νέα σεζόν θα συμμετάσχει στη Segunda Division. Το συμβόλαιο του Σολδάνο στον Ολυμπιακό, σύμφωνα και με όσα είχαν κυκλοφορήσει στην Αργεντινή, ξεκινά από τις 400.000€ και οι "ερυθρόλευκοι" θα επιδιώξουν να συμφωνήσουν με ομάδα που θα δώσει αυτό το συμβόλαιο στον ποδοσφαιριστή.

Υπενθυμίζεται πως αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχει για τη γραμμή κρούσης ο Ελ Αραμπί, ο Γκερέρο, ο Ντουρμισάι και ο Κάιπερς.