Ποιος θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στο EURO: Δύσκολη η απάντηση; Ευτυχώς δεν είσαστε στη θέση του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.
Είναι το ερώτημα που... ταλαιπωρεί τους Ισπανούς ποδοσφαιρόφιλους καθώς πλησιάζει η ώρα της σέντρας στα γήπεδα της Γαλλίας. Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός προπονητής είτε όντως δεν έχει καταλήξει είτε απλά καθυστερεί να κάνει... επίσημες ανακοινώσεις για να γλιτώσει λίγη από την κριτική. που σίγουρα θα του ασκηθεί όποιον κι αν επιλέξει.
Θα είναι, λοιπόν, ο Κασίγιας ή ο Ντε Χέα αυτός που θα υπερασπιστεί την εστία των «φούριας ρόχας»; Δεν αποκλείεται αυτό να το μάθουμε ακόμα και στις 13 Ιουνίου λίγες ώρες πριν από το πρώτο παιχνίδι της Ισπανίας στην διοργάνωση κόντρα στην Τσεχία. Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας, απόψε κόντρα στη Γεωργία, θα παίξει ο Ντε Χέα. Μην βιαστείτε, όμως, να βγάλετε συμπεράσματα. Στο προηγούμενο φιλικό κόντρα στη Νότια Κορέα αγωνίστηκε βασικός ο Κασίγιας. Ο Ντελ Μπόσκε θέλει να είναι δίκαιος. Ή και να τεστάρει και τους δύο.
«Είμαστε ακόμα σε φάση προετοιμασίας και το θέμα του βασικού τερματοφύλακα είναι ακόμα ανοικτό. Δεν είναι το μόνο» λέει ο Ντελ Μπόσκε, ο οποίος ερωτάται για το συγκεκριμένο θέμα κάθε φορά που βρίσκεται ενώπιον των δημοσιογράφων. Και δεν έχει άδικο ότι δεν είναι το μόνο αναπάντητο ερώτημα σχετικά με το πως θα κατέβει η Ισπανία στο EURO. Ποιος θα είναι παρτενέρ του Μπουσκέτς στη μεσαία γραμμή; Θα παίξει βασικός ο Χουανφράν; Ο Μοράτα θα είναι 100% έτοιμος; Κανένα, όμως, από αυτά δεν «καίει» τόσο όσο το ποιος θα είναι βασικός τερματοφύλακας.
Ο Νταβίδ Ντε Χέα είναι μόλις οκτώ φορές διεθνής με την Ισπανία. Ήταν στην αποστολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, αλλά ήταν τρίτη επιλογή πίσω από τους Κασίγιας και Πέπε Ρέινα. Δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό και έκανε τελικά ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο του 2014 σε φιλικό κόντρα στη Γαλλία. Προφανώς και είναι άπειρος όσον αφορά την εθνική ομάδα, αλλά από το 2011 μέχρι σήμερα έχει 165 εμφανίσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Κασίγιας, από την άλλη, είναι αυτός που έπαιξε βασικός σε όλες τις τελευταίες διοργανώσεις: πρωταθλητής Ευρώπης το 2008 και το 2012, πρωταθλητής κόσμου το 2010, αλλά και στην ενδεκάδα της ομάδας που αποκλείστηκε στη Βραζιλία από τη φάση των ομίλων. Μετά το Μουντιάλ του 2014, ο Ντελ Μπόσκε αποφάσισε να κάνει ένα μίνι ξεσκαρτάρισμα στην ομάδα: Τόρες, Αλόνσο, Τσάβι εκτός. Όχι όμως και ο τερματοφύλακας της Πόρτο.
Ο πρώην πορτιέρο της Ρεάλ δεν έκανε και πολύ καλή σεζόν με τους «Δράκους». Αντίθετα, ο Ντε Χέα τα πήγε πολύ καλά με τη Γιουνάιτεντ. Ο Ισπανός εκλέκτορας συνέχισε να επιλέγει ως βασικό τον Κασίγιας, ο οποίος έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια των προκριματικών, ενώ ο νεαρός Ισπανός ήταν στην αρχική ενδεκάδα στα φιλικά.
Τώρα είναι η ώρα της κρίσης. Θα επιμείνει ο Ντελ Μπόσκε στην επιλογή του Κασίγιας, στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του, ή ο Ντε Χέα θα πάρει το βάπτισμα του πυρός;