Τρόπαιο ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης Αγίων Τριμιθιάς

Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης Αγίων Τριμιθιάς κατέκτησε το κύπελλο, πολύ πιο εύκολα από τι θα περίμενε κανείς, αφού νίκησε την Δόξα Παλιομετόχου στον τελικό Κυπέλου ΕΠΟΠΛ, με το εκκωφαντικό σκορ 4-0! 

Ντέρμπι και τελικός, αποδείχτηκε ότι ήταν μόνο στα χαρτιά αφού ο αγώνας εξελίχθηκε σε ένα υγιεινό απογευματινό περίπατο για την ομάδα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη που έπιασε πολύ καλή απόδοση, ιδιαίτερα μετά το 30’ του αγώνα, και συνέτριψε την αντίπαλη ομάδα της Δόξας Παλιομετόχου.Ο τελικός κυπέλου ήταν μια γιορτή, αφού έγινε σε αθλητοπρεπή πλαίσια, στο Γήπεδο του Θ.Ο.Ι Λακατάμιας παρουσία 350 και πλέον φιλάθλων.

Η ομάδα του Ιωνά Κουσιή με βοηθό τον Πέτρο Ξενοφώντος, αν και μπήκε μουδιασμένη στον αγωνιστικό χώρο, ήταν αυτή που απείλησε πρώτη την αντίπαλη εστία με ένα σουτ που πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι. Τα επόμενα λεπτά μέχρι και το 30’, άνηκαν ολοκληρωτικά στην ομάδα της Δόξας Παλιομετόχου που απείλησε την εστία του Ευαγόρα, βρίσκοντας κάποιες καλές ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα με διορθωτικές και σημαντικές κινήσεις από το προπονητικό δίδυμο του Ευαγόρα, η ομάδα κατάφερε να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση της και ευτύχισε να προηγηθεί στο 40’, αφού μετά από καλή εκτέλεση φάουλ από τον Δημήτρη Αριστοδήμου , ο Χάρης Αποστόλου με στριφτή κεφαλιά και με τη βοήθεια αντιπάλου, η μπάλα κατέληξε στη δίκτυα της αντίπαλης εστίας. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (50΄) μετά από εξαιρετικό συνδυασμό (χάθηκε η μπάλα) τεσσάρων ποδοσφαιριστών, του Φραγκίσκου Φραγκίσκου, Σταύρου Στυλιανίδη και Αντρέα Σάββα, ο τελευταίος έδωσε την μπάλα στον Χάρη Θεοχαρίδη που με εξαιρετική πλάσα , έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Με στυλοβάτες στην αμυντική γραμμή τους Δημήτρη Ιγνατιάδη, Δημήτρη Αριστοδήμου, Γιώργο Κουζάλη, Μιχάλη Λουκαίδη και Γιώργο Χριστοφή, η ομάδα του Ευαγόρα επιδεικνύοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα, πάθος και αγωνιστική πειθαρχία, σταματούσε κάθε επιθετική προσπάθεια των αντιπάλων για να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Καρσεράς αλλά και ο Σαρπέλ Παρίζα, με την είσοδο τους στο αγωνιστικό χώρο έδωσαν φρεσκάδα και πολλές μάχες στο μεσοαμυντικό τομέα αλλά και σημαντικές βοήθειες στο να μεταφερθεί η μπάλα μπροστά.

Η ομάδα του Ευαγόρα σε μια αριστουργηματική αντεπίθεση κατάφερε να τερματίσει τις όποιες ελπίδες των αντιπάλων για ανατροπή. Στο 75’ μετά από πολύ καλό συνδυασμό, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Αρμάντου Κοτσιουλίδη και μετά από σουτ κεραυνό μέσα από την μεγάλη περιοχή έγραψε το 3-0 , μη δίνοντας περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 85΄του παιχνιδιού μετά από ανατροπή η Δόξα κέρδισε πέναλτι το οποίο, ο τερματοφύλακας του Ευαγόρα, Δημήτρης Χριστοφόρου, απέκρουσε, πραγματοποιώντας για ένα ακόμη παιχνίδι εξαιρετική εμφάνιση.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Σταύρο Στυλιανίδη, αφού μετά από συνδυασμό των Φραγκίσκου και Θεοχαρίδη, ο τελευταίος έδωσε ασίστ στον Σταύρο ο οποίος από κοντά σημείωσε το 4-0 επιβεβαιώνοντας έτσι την πολύ καλή του εμφάνιση.

Για την επίτευξη αυτής της πολύ μεγάλης νίκης και της κατάκτησης του πολυπόθητου τροπαίου, απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο, συντελεστές είναι όλοι ανεξαιρέτως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας που βοήθησαν ο καθένας με το δικό του τρόπο , το προπονητικό δίδυμο, το συμβούλιο και ειδικά ο πρόεδρος Αντρέας Καουρής αλλά και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από όλα , Δημήτρης Παχύς.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και στους φίλους του Ευαγόρα που έδωσαν βροντερά το παρόν τους.