MATCH REPORT: Εληά – Άτλας

Ο Άτλας Αγλαντζιάς αναφέρεται με Match Report στην εκτός έδρας ήττα από την Έληα Λυθροδόντα με 2-1.

"Την δεύτερη εκτός έδρας ήττα στη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο δέχθηκε προχθές (14/10/2017) η ομάδας μας. Αντίπαλος η Ελήα Λυθροδόντα, το αποτέλεσμα 2-1 και το μοναδικό γκολ της ομάδας μας πέτυχε ο Νεόφυτος Χρίστου.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο Α’ ημίχρονο, η ομάδα μας μπήκε πολύ δύνατα, με θέληση και αξιώσεις για να προηγηθεί στο σκορ. Μόλις στο 8ο λεπτό είχαμε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Άλεξ Μαρτίνας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα μετά από κάθετη πάσα του Πάμπου Χαραλάμπους από αριστερά της μεγάλης περιοχής, ωστόσο απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε ο τερματοφύλακας της Εληάς. Στην ίδια φάση μετά από εκτέλεση κόρνερ, η κεφαλιά που έπιασε ο Γιαλωνίτης σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στο 17ο λεπτό, ο Παύλος Μιλής δέχθηκε κάθετη πάσα από τον Πάμπο Χαραλάμπους, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε.

Στο 27ο λεπτό, είχαμε τη δεύτερη μεγάλη φάση στο παιχνίδι. Ο Παύλος Μιλής έκανε την κοντινή κεφαλιά, με την μπάλα να περνά μόλις δίπλα από την αντίπαλη εστία. 3 λεπτά αργότερα, η ομάδα μας δημιούργησε την τρίτη ξεκάθαρη ευκαρία. Ο Ευαγόρας Ευαγόρου έδωσε κάθετη πάσα στον Παύλο Μιλή, βρέθηκε τετ-α-τετ αλλά πάλι στάθηκε νικητής ο τερματοφύλακας της Εληάς.

Η Εληά Λυθροδόντα στο πρώτο ημίχρονο, έκανε μόλις μία επικίνδυνη φάση. Στο 36ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ από πλάγια, η μπάλα πέρασε από όλους και λίγο εκτός της εστίας μας. 2 λεπτά μετά, ο Φώτης Βασιλείου ανέτρεψε αντίπαλο επιθετικό εντός περιοχής, όταν αυτός προσπέρασε τον Νεόφυτο Χρίστου και δόθηκε πέναλτι για την Εληά που μετουσιώθηκε σε γκολ 1 λεπτό αργότερα. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, δημιουργήθηκε η τελευταία φάση, με την άμυνά μας και τον τερματοφύλακα μας Μάριο Διομήδους να μπερδεύονται μεταξύ τους, με τον τελευταίο τελικά να απομακρύνει τη μπάλα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο Β’ ημίχρονο, η ομάδα μας μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα. Η γρήγορη απάντηση ήρθε με κεφαλιά του Νεόφυτου Χρίστου στο 49ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στο 55ο λεπτό, ο Παύλος Μιλής έδωσε ωραία πάσα με τακουνάκι στον Πάμπο Χαραλάμπους, το σουτ του δεύτερου όμως πέρασε εκτός. 1 λεπτό αργότερα, ο Ευαγόρας Ευαγόρου πέρασε από αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής στην προσπάθεια του να απομακρύνει παρολίγο να τη στείλει στα αντίπαλα δίχτυα. Στο 58ο λεπτό έγινε ένα σουτ από αντίπαλο ποδοσφαιριστή, το οποίο απέκρουσε εύκολα ο Μάριος Διομήδους. 3 λεπτά μετά, ο Παύλος Μιλής ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή της Εληάς Λυθροδόντα, χωρίς ωστόσο να σφυριχθεί το αντικανονικό μαρκάρισμα.

Στο 63ο λεπτό, έγινε η πρώτη αλλαγή για την ομάδα μας, με τον Χάρη Πρωτοπαπά να περνά στη θέση του Δημήτρη Γιαλωνίτη. Ο Πρωτοπαπάς πήρε θέση ως εξτρέμ και ο Ευαγόρας Ευαγόρου μετακινήθηκε δεξί μπακ. Από το 65ο λεπτό και μετά το παιχνίδι χάλασε, με τον διαιτητή να μην μπορεί να αντεπεξέλθει των περιστάσεων και να σφυρίζει πολλές λανθασμένες αποφάσεις. Στο 67ο λεπτό, φάουλ που εκτέλεσε ο Χάρης Πρωτοπαπάς πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από εκεί και πέρα, είχαμε συχνές διακοπές στο παιχνίδι. Μετρήσαμε τουλάχιστον 5 φορές που έμεναν οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές στο έδαφος.

Φτάσαμε στο 86ο λεπτό, όπου αντίπαλος ποδοσφαιριστής μπήκε στη μεγάλη περιοχή μας από αριστερά και με τάκλιν ο Νεόφυτος Χρίστου παραχώρησε εκ νέου πέναλτι για την Εληά Λυθροδόντα. Επιτυχημένη η εκτέλεση, και το σκορ πλέον 2-1, σκορ που παράμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Αμέσως μετά έγινε η δεύτερη και τελευταία μας αλλαγή, με τον Παντελή Γεωργίου να περνά στη θέση του Ανδρέα Λοϊζίδη. Από εκεί και πέρα, η ομάδα μας μέχρι το τέλος δεν κατάφερε να απειλήσει επαρκώς την αντίπαλη εστία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Η ομάδα μας δημιούργησε σε αυτό το παιχνίδι τις περισσότερες τελικές προσπάθειες μέχρι τώρα σε αυτήν την ποδοσφαιρική περίοδο. Δυστυχώς, είμασταν αναποτελεσματικοί, μ’ αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί η ομάδα της Εληάς Λυθροδρόντα και να μας τιμωρήσει. Μιας ομάδας που θα μπορούσαμε κάλλιστα να χαρακτηρίσουμε ως ακίνδυνη σε ολόκληρο το 90λεπτο. Κρατούμε την προσπάθεια που έκαναν όλοι οι ποδοσφαιριστές μας και σηκώνουμε τα κεφάλια ψηλά για το επόμενο παιχνίδι εντός έδρας, με αντίπαλο τον Ηρακλή Γερολάκκου. Ευχαριστούμε τους οπαδούς που μας ακολούθησαν στο Λυθροδόντα και έδωσαν ξανά βροντερό το παρόν τους. Καλή συνέχεια να ευχηθούμε στην ομάδα της Εληάς Λυθροδρόντα".