ΘΥΡΑ 9: "Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία/Το οφείλουμε στον Αλέξη"

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Θύρα 9 αναφέρεται στην συμπλήρωση 10 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αναλυτικά:

Στις 6 Δεκέμβρη 2008, o 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από το όπλο του μπάτσου Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία ήταν όχι τόσο η αιτία αλλά η αφορμή για να ξεσπάσει μια εξέγερση κυρίως της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και να βγάλει χιλιάδες κόσμο στους δρόμους σε όλη την γη.

Τα όσα έγιναν άγγιξαν και επηρέασαν και μας. H Θ9 από την ίδια χρονιά όπως και κάθε χρόνο ήταν σχεδόν σε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Κύπρο, καθώς και το μοναδικό οπαδικό σύνολο που πραγματοποίησε πορεία για την δολοφονία. 

Το 2014 πραγματοποιήσαμε πορεία και για τον απεργό πείνας εκείνη την χρονιά και πολιτικό κρατούμενο μέχρι σήμερα Νίκο Ρωμανό, που είδε τότε την ώρα της δολοφονίας, τον φίλο του Αλέξη να ξεψυχάει δίπλα του. Διοργανώσαμε και σχετικές εκδηλώσεις στον κεντρικό σύνδεσμο, με προβολές και συζητήσεις για τα όσα έγιναν τότε, το φαινόμενο της αστυνομικής τρομοκρατίας και την αναγκαιότητα κοινωνικών αντιστάσεων και πολιτικής ανυπακοής από τον λαό απέναντι στην καπιταλιστική εξουσία.

Οι αιτίες που άναψαν τότε τις φωτιές του Δεκέμβρη σε όλη την Ελλάδα μα και αλλού, δεν είναι άσχετες με όσα ζούμε στην κυπριακή πραγματικότητα. Από τον τρομονόμο στα γήπεδα μέχρι τον κοινωνικό έλεγχο και την κρατική καταστολή σε όποιον τολμά να αντισταθεί στον αυταρχισμό και τις πολιτικές του αστικού κράτους και του κεφαλαίου. Από το αποπνικτικό εκπαιδευτικό σύστημα μέχρι τα εργασιακά κάτεργα με δεκάδες νεκρούς εργάτες σε δήθεν εργατικά ατυχήματα, όπως αποκαλούνται από τον κυρίαρχο λόγο τα εγκλήματα των αφεντικών.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία, για να δημιουργήσουμε τους όρους για τις δικές μας αντιστάσεις και εξεγέρσεις. Το οφείλουμε στον Αλέξη και σε όλα τα παιδιά που έχασαν την ζωή τους από τους δολοφόνους και τα γρανάζια του συστήματος.

ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ, 
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ