"100 χρόνια και άνοδος-Στόχος… κάποτε στην Εθνική!" (βίντεο)

Η ΕΛΗΑ Λυθροδόντα κατέκτησε την άνοδο στη Γ΄Κατηγορία ως δεύτερη στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ Alexander College μετά από μια εξαιρετική σεζόν!

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της ανόδου ήταν και ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, Γιώργος Γεωργίου ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα μας kerkida.net για την επιτυχία της ομάδας του.

Για την σεζόν… “Φέτος το σωματείο κλείνει 100 χρόνια ζωής και ξεκινήσαμε με πρώτο στόχο την άνοδο και το πρωτάθλημα. Ξεκινήσαμε άσχημα με μόνο 3 βαθμούς στα πρώτα 4 παιχνίδια όμως στην συνέχεια κάναμε μια πορεία 8 συνεχόμενων νικών που μέχρι τότε καμία ομάδα στην Κύπρο δεν το κατάφερε. Κυνήγούσαμε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα και το χάσαμε γιατί δεν ήμασταν σοβαροί σε παιχνίδια που έπρεπε. Είμαστε όμως ευχαριστημένοι με τη σεζόν. Ήταν μια πολύ πετυχημένη χρονιά”.

Για το κλειδί της επιτυχίας… “Μας βοήθησε το ότι ήμασταν ενωμένοι και πως είχαμε πάντα τον προπονητή Μάριο Κυριάκου δίπλα μας. Το Δ.Σ ήταν δίπλα μας και ποτέ δεν μας έλειψε κάτι. Ο πιο βασικός λόγος ήταν πως ο προπονητής μας έφερε πιο κοντά μας και μας έκανε ομάδα”.

Για τον κόσμο… “Οι οπαδοί μας στήριζαν από την αρχή της χρονιάς ακόμα και στο παιχνίδι στην Πάφο πήγαν από την προηγούμενη μέρα οργανωμένα και μας έδωσαν δύναμη”

Τι σημαίνει για τον ίδιο η άνοδος… “Ήταν κάτι ξεχωριστό γιατί βοήθησα την ομάδα όσο μπορούσα και εκπληρώσαμε το στόχο του συμβουλίου που ήταν να πανηγυρίσουμε στα 100 χρόνια. Δεν θέλουμε να μείνουμε ως εκεί. Θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά και την νέα χρονιά”.

Για τις προσωπικές του επιδόσεις… “Πιστεύω βοήθησα την ομάδα όσο μπορούσα. Έδωσα ασιστ και έβαλα γκολ που έκριναν τους αγώνες. Ένα παιχνίδι που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι αυτό με τον Ορφέα, που έβαλα δύο γκολ και γυρίσαμε το παιχνίδι σε 3-1”.

Που αφιερώνει την επιτυχία… “Το αφιερώνουμε στον κόσμο της ΕΛΗΑΣ πρώτα επειδή και στα δύσκολα ήταν κοντά μας και γενικά σε όλο τον Λυθροδόντα. Το αφιερώνουμε περισσότερο στους δικούς μας ανθρώπους αλλά και σε ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας”.

Για τον στόχο του… “Στόχος μου να πάω όσο πιο ψηλά μπορώ και  κάποτε να παίξω στην Εθνική Κύπρου. Από παιδί ο στόχος μου είναι αυτός και ελπίζω κάποτε να τα καταφέρω εύκολα ή δύσκολα”.

Για τον πρωταθλητή και τις άλλες ομάδες… “Συγχαρητήρια στον Ηρακλή που ήταν άξιος πρωταθλητής αλλά και στον Κορμακίτη και τον ΑΠΟΝΑ που ανέβηκαν μαζί μας”

Για το τελευταίο παιχνίδι με τον Άτλα… “Στο τελευταίο παιχνίδι θα πάμε σοβαροί να κερδίσουμε όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Ο αντίπαλος κινδυνεύει και θέλει έστω ένα βαθμό. Δεν υπάρχει αδιάφορο ματς για εμάς πάμε για τη νίκη και πιστεύω θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι”.

Δείτε μερικές ωραίες προσπάθειες του Γιώργου από τη φετινή σεζόν: