ΘΥΡΑ 9: "Ο αγώνας σας είναι πρότυπο και παράδειγμα για μας"

Ανακοίνωση στήριξης από την Θύρα 9 στην ερασιτεχνική ομάδα μπάσκετ "Υπεροχή-(Αστέρας) Εξαρχείων". Οι οργανωμένοι της Ομόνοιας 1948 γράφουν:

Η Υπεροχή-(Αστέρας) Εξαρχείων είναι μια ερασιτεχνική ομάδα μπάσκετ που αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας η οποία χάρη στην αυταπάρνηση, την αλληλεγγύη και την συσπείρωση κόσμου και σωματείου, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κερδίσει δύο σερί ανόδους και να πηγαίνει πολύ καλά, αν και δεν έχουν σαν αυτοσκοπό τον πρωταθλητισμό ως ένα σύνολο που βασίζεται στην αυτοοργάνωση.

Ως ένα σύνολο που έχει δείξει περίτρανα τι σημαίνει έμπρακτα η έννοια συλλογικότητα, με οπαδούς και παίκτες να είναι φίλοι, συνεργάτες, συνοπαδοί, αδέρφια και ίσοι, χωρίς κανένας να ναι πάνω απ τον άλλο, έχει κερδίσει τον θαυμασμό και την συμπάθεια πολλού κόσμου σε όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο.

Από την άλλη όμως έχει μπει στο στόχαστρο διάφορων που δεν μπορούν να χωνέψουν πως μια ομάδα με αυτά τα χαρακτηριστικά και τα ιδανικά, έχει συνεχώς επιτυχίες και απειλεί την κυριαρχία άλλων ομάδων με πολλά λεφτά που εκπροσωπούν άλλα συμφέροντα και στόχους, προφανώς αντίθετους προς όσα προαναφέραμε, σκοπούς που διαστρεβλώνουν το νόημα του υγιούς αθλητισμού.

Έτσι με αφορμή ένα επεισόδιο άσχετο με την ομάδα και τον κόσμο της που συνέβηκε στο γήπεδο της, ένα καβγά μεταξύ εφήβων και τον τραυματισμό ενός απ αυτούς, η εφηβική ομάδα τιμωρήθηκε με τις εξοντωτικές ποινές, μηδενισμού για τον συγκεκριμένο αγώνα, επιβολή ποινής κεκλισμένων των θυρών για όλη τη σεζόν και για όλα τα αγωνιστικά τμήματα, καθώς και απαγόρευση μετακίνησης των φίλων της ομάδας για τους εκτός έδρας αγώνες, για όλη τη σεζόν και για όλα τα αγωνιστικά τμήματα.

Μια τέτοια τιμωρία δεν επιτρέπει ούτε ακόμα και στους γονείς των παιδιών των παιδικών τμημάτων να παρακολουθήσουν τους αγώνες των παιδιών τους, αντιμετωπίζοντας ως εγκληματίες όσους σχετίζονται με την ομάδα. Και είναι ακόμα πιο εξωφρενικό αν σκεφτεί κανείς ότι ουδέποτε είχε συμβεί το παραμικρό σε οποιοδήποτε αγώνα της ομάδας και ποτέ δεν υπήρχε μάλιστα καθόλου αστυνομία.

Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη και την εκφράζουμε με αυτό το πανό και όχι μόνο, θα είμαστε σε επικοινωνία με τα παιδιά, ο αγώνας τους είναι πρότυπο και παράδειγμα για μας και είμαστε σίγουροι πως θα βγουν ακόμα πιο δυνατοί από τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βρίσκουν μπροστά τους.