ΘΥΡΑ 9: "Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν... μετά τους νικάς"

Close

Ανάρτηση από την Θύρα 9 μετά την πολυπόθητη άνοδο της Ομόνοιας 1948 στην Επίλεκτη Κατηγορία.

Η ανάρτηση τους:

"Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς...

Σε αυτή την φράση συνοψίζεται η πορεία του σωματείου μας, από το περασμένο καλοκαίρι όταν το όραμα μας πήρε σάρκα και οστά ως τέκνο της ανάγκης και της οργής μετά το ξεπούλημα, μέχρι την χτεσινή ιστορική μέρα.

Τότε πολλοί το χαρακτήρισαν τρελό, αδιανόητο, αυτοκαταστροφικό και κάποιοι μας γύρισαν την πλάτη προτιμώντας τον εύκολο δρόμο του συμβιβασμού και της υποταγής με την νέα τάξη πραγμάτων.

Όμως οι τρελοί που πίστεψαν σε αυτό, όχι μόνο δεν λύγισαν μπροστά στα πρώτα εμπόδια που φάνταζαν ανυπέρβλητα, τις τεράστιες δυσκολίες και τον λυσσαλέο πόλεμο από κάθε είδους κατεστημένο, αλλά συνέχισαν ολοένα και πιο δυνατοί και περισσότεροι, να βαδίζουν και να θριαμβεύουν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, μέχρι να κόψουν ως περήφανοι νικητές και κατακτητές της κορυφής, το νήμα αυτής της ανηφορικής διαδρομής.

Χτες πραγματικά γράψαμε ιστορία. Δεν είναι απλά ότι κερδίσαμε την άνοδο με πανηγυρικό τρόπο, ότι ήμασταν πάνω από 2 χιλιάδες στο γήπεδο και ότι παίκτες και οπαδοί έγιναν ένα θυμίζοντας παλιές καλές εποχές. 
Είναι κυρίως ότι αυτό το σωματείο, έδωσε ξανά στον κόσμο την χαμένη του περηφάνια, για την ιστορία του, για τα ιδανικά του, για την ΟΜΟΝΟΙΑ και την ΘΥΡΑ 9. Το έβλεπαν οι πάντες χτες στα δακρυσμένα μάτια από χαρά, στα ευτυχισμένα πρόσωπα, του μικρού παιδιού που πρώτη φορά ερχόταν στο γήπεδο, του έφηβου που για πρώτη φορά έπαιρνε την θέση του στον πυρήνα της 9, του φοιτητή που από το εξωτερικό ήρθε για να ζήσει από κοντά αυτό το γεγονός, στην παλιά φρουρά της ΘΥΡΑΣ 9 που έβλεπαν περήφανοι ότι οι αγώνες τους δεν πήγαν χαμένοι, ότι η νέα και ανυπότακτη γενιά συνεχίζει σε πείσμα των καιρών να μεγαλώνει και να μεγαλουργεί, στον μεσήλικα ΟΜΟΝΟΙΑτη που έδιωξαν κάποιοι από τα γήπεδα να επιστρέφει μετά από καιρό ικανοποιημένος και σίγουρος για το μέλλον, τον ηλικιωμένο που είδε συγκινημένος να ζωντανεύουν ξανά τα οράματα για τα οποία πάλεψε ο ίδιος στα νιάτα του αλλά μετά είδε κάποιοι να τα προδίδουν. Όλοι μαζί, άντρες, γυναίκες, παιδιά, έκαναν πράξη αυτό που λέγαμε: ME TON ΛΑΟ ΟΔΗΓΗΤΗ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.

Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ μαζί το ίδιο δυνατά μέχρι να δούμε ξανά την ΟΜΟΝΟΙΑ εκεί που της αξίζει γιατί, το χθεσινό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα ζήσουμε στο μέλλον.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΜΟΝΟΙΑ - ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΥΡΑ 9

Υ.Γ- Καλό ταξίδι αδελφέ Ανδρέα...

Υ.Γ- 2 Τις επόμενες μέρες το επίσημο μας βίντεο από όλα όσα έγιναν χθές στο τσιρειο.