"Όνειρο ζωής αυτός ο τίτλος - Το πίστευα από την πρώτη στιγμή"

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλητή της Γ΄Κατηγορίας, Διγενή Μόρφου, Δημήτρης Χατζησάββας μιλά στην ιστοσελίδα μας kerkida.net για την πορεία της ομάδας προς τον τίτλο, τις σημαντικότερες στιγμές του αλλά και τον επικείμενο τελικό Κυπέλλου κόντρα στην Ολυμπιάς Λυμπιών.

Ο 29χρονος Κύπριος επιθετικός σκόραρε 11 γκολ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα καθώς και 2 στο Κύπελλο όντας από τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας της Μορφίτικης ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Τι σημαίνει για τον ίδιο…“Ήταν όνειρο ζωής να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα. Είναι το πρώτο μου και φυσικά θέλω και το Κύπελλο. Από την πρώτη αγωνιστική ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Είχαμε μια περίοδο κάμψης όμως βρήκαμε τα πόδια μας στο τέλος. Ήμασταν σταθερά πρώτοι και κατακτήσαμε δίκαια το πρωτάθλημα. Είναι ένας ιδιαίτερο τίτλος για εμένα γιατί πέρσι δεν ήταν τόσο καλή χρονιά. Φέτος επέστρεψα στον πρωταθλητισμό και είμαι χαρούμενος που είχα σημαντική συμβολή ως πρώτος σκόρερ της ομάδας”.

Για τα πιο σημαντικά γκολ του… “Το πιο σημαντικό γκολ που σκόραρα ήταν αυτό κόντρα στην Ομόνοια Ψευδά στο Μακάρειο. Εξίσου σημαντικό ήταν και το γκολ μου και πάλι με την Ομόνοια Ψευδά εκτός έδρας γιατί σε εκείνο το παιχνίδι δείξαμε πως πάμε για το πρωτάθλημα. Προσωπικά από την πρώτη μέρα που είδα το ρόστερ πίστευα πως μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που πλέον είναι γεγονός”.

Για το που αφιερώνει το πρωτάθλημα… “Πρώτα πρώτα το αφιερώνω στη γυναίκα και την κόρη μου. Το αφιερώνω επίσης σε όλους τους ανθρώπους του Διγενή που πίστεψαν στην κατάκτηση αυτού του τίτλου”

Για το πιο ωραίο γκολ του… “Το πιο θεαματικό γκολ ήταν το πρώτο γκολ κόντρα στον Αχυρώνα για το Κύπελλο. Ήταν ένα ωραίο σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα και νομίζω ήταν το κορυφαίο γκολ που σκόραρα φέτος”

Για τον προπονητή και τη διοίκηση… “Ο προπονητής και η διοίκηση ήταν πάντα κοντά στους παίκτες. Το Δ.Σ έφτασε σε ένα όνειρο ζωής μετά από μια δεκαετία που η ομάδα είχε μια άσχημη πορεία. Ο κόσμος έφτασε να βλέπει την ομάδα σε σημείο να είναι έτοιμη να κλείσει και η αποφασιστικότητα που έδειξε η διοίκηση για να φτάσουμε εδώ ήταν τεράστια. Το πρωτάθλημα ήταν η κορύφωση των προσπαθειών τους αφού πολλοί στερήθηκαν χρήματα από την οικογένεια τους για να δώσουν την οικονομική ένεση στην ομάδα”.

Για το Κύπελλο.. “Πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα μόλις το κατακτήσαμε όμως από την επόμενη μέρα στρωθήκαμε στη δουλειά για τον τελικό. Για μένα προσωπικά θα είναι το πρώτο νταμπλ και θέλω πολύ να το κατακτήσω. Αν μας θεωρούν φαβορί αυτό δεν έχει καμία σημασία. Είδαμε πολλές φορές στα φαβορί ειδικά στο Κύπελλο να χάνουν πανηγυρικά. Πρέπει να αποδείξουμε τις δυνάμεις στο γήπεδο και να δώσουμε τα πάντα για το Κύπελλο. Θα είναι ένας τελικός που θα έχει τηλεοπτική κάλυψη και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Ο κάθε παίκτης θέλει προβολή πόσω μάλλον εμείς των μικρών κατηγοριών που δεν έχουμε τόσο αντίκτυπο στον κόσμο. Είναι ευκαιρία ο κόσμος να δει πόσοι καλοί παίκτες Κύπριοι αλλά και ξένοι παίζουν στις μικρές κατηγορίες”.