"Στα προβλήματα μείναμε ενωμένοι - Δύναμη μας ο κόσμος"

Ο κόουτς Μάριος Αποστόλου, αρχιτέκτονας της σπουδαίας πορείας της Ομόνοιας Ψευδά προς την άνοδο για πρώτη φορά στη Β΄Κατηγορία, μιλά στο kerkida.net για τελευταία νίκη με τον Εθνικό Άσσιας, τον στόχο του νταμπλ αλλά και το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας του.

Για τη νίκη με τον Εθνικό Άσσιας… “Παρόλο που ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, εντούτοις εκμεταλλευτήκαμε πλήρως τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν και καταφέραμε να κερδίσουμε μια πολύ καλή ομάδα που αδικείται από τη βαθμολογική της θέση”. 

Για το πρωτάθλημα και την άνοδο… ​“Έχουμε ένα παιχνίδι λιγότερο από τους άλλος συνδιεκδικητές και παρότι εμείς έχουμε πιο δύσκολο πρόγραμμα, και οι τρεις έχουμε ίσες πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Παρόλο που μαθηματικά ακόμα δεν έχουμε ανέβει εντούτοις είμαστε 11 βαθμούς από τον πέμπτο. Με βάση τα ματς που απομένουν και το πως οι αντίπαλοι χάνουν βαθμούς, θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε ακόμα μια νίκη για τη Β Κατηγορία”.

Για τους στόχους… “Ξεκινήσαμε με στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού. Μετά βρεθήκαμε στα ψηλά και αναθεωρήσαμε τον στόχο για την άνοδο και πλέον βάζουμε στόχο το πρωτάθλημα. Είμαστε και στους 4 του Κυπέλλου και θέλουμε να το κατακτήσουμε. Με το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας και νεανικό ρόστερ διεκδικούμε και τους δύο τίτλους. Παίζουμε με την Ολυμπιάς Λυμπιών στο Κύπελλο, το οποίο θα είναι τοπικό ντέρμπι αφού τα δύο χωριά είναι κοντά έτσι τα ματς θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον”.

Για το μυστικό της επιτυχίας… “Τα θετικά είναι πως η ομάδα κράτησε μεγάλο μέρος του κορμού από τη Επίλεκτη Κατηγορία, με λίγες προσθήκες και διατηρήθηκε η ομοιογένεια. Είναι πολύ σημαντικό πως η διοίκηση είναι σταθερότατη στις υποχρεώσεις της προς του παίκτες. Είμαστε νεανική ομάδα και μπορεί να στερούμαστε από εμπειρία όμως δείξαμε στην πορεία πως είμαστε ομάδα για πρωτάθλημα. Παρόλα τα προβλήματα που προέκυψαν εντός και εκτός γηπέδου καταφέραμε και μείναμε ενωμένοι. Παίκτες, προπονητές διοίκηση κόσμος. Για αυτό και είμαστε εδώ που είμαστε”.

Για τον κόσμο… “Το πιο σημαντικό όμως για μένα είναι η δυναμική του κόσμου. Μια ομάδα που στα εντός παίρνει 500 άτομα και στα εκτός 250, για τα δεδομένα της κατηγορίας μας δίνουν μεγάλη βοήθεια και δύναμη ώστε να είμαστε τόσο ψηλά”.

Για τον προσωπικό του στόχο και πως σκέφτεται το μέλλον στην Ομόνοια Ψευδά… ““Καταρχήν το έργο είναι συνολικό όχι μόνο δικό μου. Ευχαριστώ τον βοηθό προπονητή Δημήτρη Παπαγεωργίου, τον Γυμναστή Αντρέα Βασιλείου, τον προπονητή τερματοφυλάκων Τάσο Ευαγόρου και τον τιμ μάνατζερ Ιάκωβο Τσολακίδη. Θεωρούμαστε ήδη πετυχήμενοι στη σεζόν. Να δούμε ποιους στόχους θα εκπληρώσουμε και μετά το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε και του χρόνου. Είναι σημαντική η πορεία που κάναμε για μένα αλλά και για την ομάδα αφού για πρώτη φορά είναι κοντά στο να ανέβει στη Β΄Κατηγορία”.

Το επόμενο ματς… “Με τον Αχυρώνα που παλεύει για την αποφυγή της διαβάθμισης. Πάμε για τη νίκη. Είναι πολύ μικρές οι διαφορές των ομάδων. Ομάδες όπως ο Αχυρώνας, η Άσσια, ο Χαλκάνωρας θα μπορούσαν να έχουν περισσότερους βαθμούς. Ακόμα και η Πέγεια που υποβιβάστηκε ήδη παλεύει όλα τα παιχνίδια. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στη Γ΄Κατηγορία”.