Ο "μετρ" σε εκτελέσεις πέναλτι, νταμπλ και ανόδους!

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε, είναι μία εκ των κορυφαίων της σύγχρονης ιστορίας του Ονήσιλου ο οποίος πανηγύρισε το νταμπλ στην Γ’ Κατηγορία και την νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία.

Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε το Καλοκαίρι να γίνει σωστός μεταγραφικός σχεδιασμός και να αποκτηθούν παίκτες που θα κάνουν την διαφορά. Όπως για παράδειγμα ο τερματοφύλακας, Ανδρέας Λοΐζου.

Με καταγωγή από το Παραλίμνι, όπως ήταν λογικό ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην Ένωση. Στα 19 του και ενώ είχε προωθηθεί στην πρώτη ομάδα, αποφασίζει να φύγει στο εξωτερικό για σπουδές, εξασφαλίζοντας επαγγελματικά το μέλλον του. αφήνει στην άκρη το ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορεί να αποβάλει οριστικά το… μικρόβιο!

Μετά από πέντε χρόνια, όταν οι σπουδές ολοκληρώθηκαν, επέστρεψε στην Κύπρο και η ενασχόλησή του ξανά με την μπάλα ήταν… μονόδρομος. Πρώτη του ομάδα, η ΑΕΝ Βρυσούλλων, την σεζόν 2014-15. Μια ομάδα Δ’ Κατηγορίας, που δεν είχε μεγάλους στόχους και τις περισσότερες χρονιές συμβιβαζόταν με μια άνετη παραμονή. Ο Ανδρέας ήταν βασικός, «έγραψε» 26 συμμετοχές και η πορεία της ομάδας ήταν εξαιρετική χάνοντας την άνοδο την τελευταία αγωνιστική.

Βλέποντας πόσο ενθαρρυντικά εξελίχθηκε η πιο πάνω χρονιά, η ΑΕΝ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και την επόμενη, με αποτέλεσμα να έρθει η άνοδος στην Γ’ Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας! Ξανά βασικός συντελεστής της ανόδου ο Παραλιμνίτης γκολκίπερ, ο οποίος είχε 20 συμμετοχές και απέκρουσε δύο εκτελέσεις πέναλτι απ’ τις τρεις που του έγιναν!

Αφού συνέβαλε στην άνοδο της ΑΕΝ, αποφάσισε ότι είχε κλείσει ο κύκλος του και επέλεξε την σεζόν 2016-17 να συνεχίσει στην Ξυλοτύμπου η οποία είχε πρωταγωνιστικές βλέψεις. Ξανά βασικός με 28 συμμετοχές, με το 50% να το… βγάζει με ΜΗΔΕΝ παθητικό αφού 14 από τις 28 φορές που αγωνίστηκε δεν δέχθηκε γκολ. Μάλιστα τα νούμερα του είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά αν αναλογιστεί κανείς ότι από τις έξι εκτελέσεις πέναλτι που κέρδισαν αντίπαλοι του, απέκρουσε τις τέσσερις!! Με τέτοια παρουσία, η κατάκτηση του νταμπλ και της ανόδου για την Ξυλοτύμπου ήταν κάτι αυτονόητο…

Φτάνουμε στην σεζόν που ολοκληρώθηκε, με τον Λοΐζου να επιλέγει να συνεχίσει στον Ονήσιλο που με τον Κώστα Πούρο στην Προεδρία πραγματοποίησε δυναμικό comeback. Ξανά βασικός, με 25 συμμετοχές και έχοντας δεχθεί μόλις 17 γκολ. Εννοείται ότι δεν… χάλασε την παράδοση με τις εκτελέσεις πέναλτι αφού το ένα που του έγινε στο πρωτάθλημα το απέκρουσε ενώ αξέχαστες θα μείνουν και οι δύο αποκρούσεις του στον τελικό Κυπέλλου με τον Ακρίτα, στην διαδικασία των πέναλτι. Ξανά νταμπλ, με τον συνολικό του απολογισμό σε τρία χρόνια να περιλαμβάνει δύο πρωταθλήματα δύο Κύπελλα και τρεις ανόδους!

Όλα αυτά θα μπορούσαν εύκολα να περάσουν σε δεύτερη μοίρα αν δεν συνδυάζονταν με το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα. Σε όσες ομάδες αγωνίστηκε, έχουν να λένε τα καλύτερα όχι μόνο για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του αλλά και για το πόσο καλός άνθρωπος και συμπαίκτης είναι. Γι’ αυτό και έχει διατηρήσει φιλίες χρόνων, για τις οποίες έχει κάθε λόγο να είναι το ίδιο περήφανος όσο και τα τρόπαια. Α, και τις αποκρούσεις στα πέναλτι φυσικά!