ΤΕΤΡΑΔΑ... για Μουντιάλ! (ΔΗΛΩΣΕΙΣ στο kerkida)

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση βρίσκεται προ των πυλών. Μετά από τέσσερα χρονιά, το Μουντιάλ «μπαίνει» ξανά στα σπίτια μας και οι... παγωμένες μπύρες θα έχουν την τιμητική τους.

Το kerkida.net έκανε… κουβέντα με τέσσερις προπονητές ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Δείτε τι δήλωσαν στην ιστοσελίδα μας οι Νίκος Παναγιώτου, Σάββας Δαμιανού, Νικόλας Μαρτίδης και Στιβ Κωνσταντινίδης.

Νίκος Παναγιώτου- Αυτό που λείπει στον Μέσι...

«Περιμένω γκολ και θέαμα. Νομίζω ότι Βραζιλία, Αργεντινή, Γαλλία και Ισπανία θα δώσουν το δικό τους στίγμα.

Στα πρώτα παιχνίδια ενδεχομένως να υπάρξει αρκετή σκοπιμότητα. Μετά την 1η αγωνιστική στη φάση των ομίλων θα ρολάρουν οι ισχυρές ομάδες και θα δούμε περισσότερα πράγματα.

Περιμένω από τον Μέσι ότι θα θελήσει να δώσει το δικό του στίγμα. Του λείπει μια μεγάλη διάκριση με την Αργεντινή. Ο Νεϊμάρ επιστρέφει αρκετά ορεξάτος μετά τον τραυματισμό του. Περιμένω πολλά από αυτούς τους δύο παίκτες.

Η Σενεγάλη πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά λόγω της σχολής που έχει αυτή η Εθνική ομάδα. Δεν περιμένω κάτι άλλο που θα μας εκπλήξει».

Σάββας Δαμιανού- Αν το Βέλγιο...

«Περιμένουμε να δούμε αν υπάρχουν νέες τάσεις όσον αφορά τις τακτικές προσεγγίσεις των αγώνων. Παρατηρήθηκε μία αύξηση στα γκολ στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, σε διασυλλογικό επίπεδο και σε επίπεδο Εθνικό ομάδων. Περιμένω να δω αν θα δοθεί συνέχεια στα… γκολ.

Φαβορί παραμένουν οι παραδοσιακές δυνάμεις- Γερμανία, Ισπανία και Βραζιλία.

Η Γερμανία παραμένει μεγάλη δύναμη, υπάρχει η απουσία του κλασικού φορ, όπως ήταν ο Κλόζε, αλλά έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει πλουραλισμό στο σκοράρισμα και γιατί όχι ένα νέο μεγάλο σκόρερ.

Η Αργεντινή είναι μία ομάδα που δεν σε πείθει ότι είναι στα φαβορί, αλλά έχει την ποιότητα για να προχωρήσει μακριά. Με ένα Μέσι ποτέ δεν ξέρεις.

Το Βέλγιο έχει αρκετό ταλέντο, αλλά στις μεγάλες διοργανώσεις δεν παρουσίασε φρεσκάδα και φαντασία στο παιχνίδι του. Αν τα παρουσιάσει αυτά τα στοιχεία στα γήπεδα της Ρωσίας, μπορεί να πάει μέχρι το τέλος».

Νικόλας Μαρτίδης- Γερμανία ή Ισπανία...

«Περιμένω περισσότερα γκολ σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων. Βλέπω αρκετές ομάδες να παρατάσσονται με επιθετικές διαθέσεις.

Θα είναι μεγάλη έκπληξη για μένα αν ο νικητής δεν συγκαταλέγεται στα παραδοσιακά φαβορί. Εννοώ φυσικά Γερμανία, Ισπανία, Αργεντινή, Βραζιλία και Γαλλία.

Δίνω περισσότερες πιθανότητες στις ομάδες που δεν στηρίζονται σε πρόσωπα, δηλαδή τη Γερμανία και την Ισπανία. Για την τελευταία δεν ξέρω πόσο θα επηρεάσει η ξαφνική αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Περιμένουμε όλοι να δούμε εάν και εφόσον ο Μέσι θα κάνει τη μεγάλη διαφορά και θα ανεβάσει την Αργεντινή στην κορυφή… του κόσμου.

Δεν ξέρω αν η Βραζιλία θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και θα μας δείξει ότι είναι πραγματική ομάδα συνόλου και όχι να θέλει από μία μπάλα ο κάθε παίκτης.

Επίσης, βλέπω το Βέλγιο να προχωρά αρκετά στη διοργάνωση. Το ίδιο πιστεύω και για την Αγγλία».

Στιβ Κωνσταντινίδης- Φαβορί η Βραζιλία; Όχι!

«Θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Φαβορί είναι η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Αργεντινή

Εκτιμώ ότι η Βραζιλία δεν μπορεί να είναι η φετινή νικήτρια, μολονότι όλοι λένε ότι είναι το φαβορί.

Δίνω περισσότερες πιθανότητες σε ευρωπαϊκή χώρα για να κατακτήσει το Μουντιάλ.

Μακάρι να τα πάει καλά η Αγγλία αλλά δεν έχει την ανάλογη εμπειρία το ρόστερ της για να πάει μέχρι το τέλος. Για το Μουντιάλ του 2022 το συζητώ. Τώρα όχι.

Η μόδα είναι με 3 στόπερ στην άμυνα. Περιμένω να δω πόσες ομάδες θα χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιείς το σύστημα που ταιριάζει στους παίκτες».