Τα σενάρια πρόκρισης της Αργεντινής

Βγάλαμε κομπιουτεράκια και παλεύουμε να κρατήσουμε ζωντανή την Αλμπισελέστε στο Μουντιάλ. Μόνο που είναι τρομερά δύσκολο. Δείτε όσα πρέπει να συμβούν για να μην ζήσει αυτόν τον ιστορικό αποκλεισμό.

Ο διασυρμός ασήκωτος και η συνέχεια απρόβλεπτη. Ή μήπως προβλέψιμη; Το 3-0 από την Κροατία οδηγεί την Αργεντινή με το ένα πόδι στο αεροπλάνο της επιστροφής, στο μεγαλύτερο κάζο της μουντιαλικής ιστορίας της, εάν αναλογιστεί κανείς το βάρος της φανέλας των άλλων τριών στον όμιλό της. Και τώρα βγαίνουν τα κομπιουτεράκια...

Σίγουρα είναι πρώιμο να γίνουν σενάρια και υποθέσεις, καθώς αύριο διεξάγεται το Νιγηρία-Ισλανδία που ολοκληρώνει την 2η αγωνιστική στο 4ο γκρουπ και είναι εξαιρετικά πιθανό να κρίνει τα πάντα.

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να συμβεί για τους Αργεντινούς, είναι το να νικήσει η Ισλανδία, καθώς θα πάει στους τέσσερις βαθμούς. Σε αυτή την περίπτωση, σε τρίποντο των Βίκινγκς, ακόμα και εάν η Αργεντινή νικήσει την Νιγηρία τελευταία αγωνιστική, θα πρέπει ή να βάλει πάρα πολλά γκολ ή να ηττηθεί με πολλά η Ισλανδία. Με ισοπαλία στο Κροατία-Ισλανδία τα πάντα τελειώνουν πρώιμα για την παρέα του Μέσι.

Κατά συνέπεια, η Αργεντινή θέλει είτε ισοπαλία στο άλλο ματς, είτε νίκη των Νιγηριανών. Στο πρώτο σενάριο της ισοπαλίας, δεν θα πρέπει να νικήσει η Ισλανδία τους Κροάτες και να νικήσει απλά η Αργεντινή τη Νιγηρία.

Στο δεύτερο σενάριο (νίκη Νιγηρίας επί της Ισλανδίας), η Αλμπισελέστε θα πρέπει να νικήσει τους Νιγηριανούς με όσα περισσότερα γκολ μπορεί, για να φτιάξει τη διαφορά τερμάτων της και φυσικά να ελπίζει να μην νικήσει η Ισλανδία την Κροατία, καθώς εκεί τα πάντα θα κριθούν στα γκολ.

* Κριτήρια ισοβαθμιών
1. Διαφορά γκολ
2. Καλύτερη επίθεση
3. Μεταξύ τους ματς
4. Καλύτερη επίθεση μεταξύ τους
5. Fair Play
6. Κλήρωση

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κροατία    6 (5-0)
2. Ισλανδία 1 (1-1)
3. Αργεντινή 1 (1-4)
4. Νιγηρία 0 (0-2)
* Ισλανδία και Νιγηρία έχουν ματς λιγότερο