Διαμαρτυρία της Αιγύπτου για τη διαιτησία με τη Ρωσία

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αιγύπτου θα καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία στη FIFA για την απόδοση του Ενρίκε Κάσερες.

Οι άνθρωποι της θεωρούν ότι οι αποφάσεις του Παραγουανού ρέφερι επηρέασαν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Τρίτης με την «οικοδέσποινα» Ρωσία στην Αγία Πετρούπολη. Οι «Φαραώ» έχασαν 3-1, γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμους αγώνες και αποκλείστηκαν, στην πρώτη παρουσία τους σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 1990. «Θέλουμε μια έρευνα για την απόδοση ολόκληρης της διαιτητικής ομάδας» δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος της αιγυπτιακής ομοσπονδίας, Χάνι Άμπο Ρίντα, ο οποίος είναι επίσης μέλος του συμβουλίου της FIFA.

Ο Άμπο Ρίντα εστίασε τα παράπονά του στο ότι ο Αχμέντ Φατί δέχθηκε σπρώξιμο στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα στο 47ο λεπτό, με αποτέλεσμα να τη στείλει στα δίχτυα της Αιγύπτου και να προηγηθεί η Ρωσία με αυτογκόλ. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι υπήρξε πέναλτι υπέρ του Μαρουάν Μοχσέν στο 78ο λεπτό, σε μαρκάρισμά του από τον Ρώσο Ίλια Κουτέποφ, με το σκορ εκείνη τη στιγμή να είναι 3-1.

«Ο διαιτητής θα έπρεπε να έχει χρησιμοποιήσει το VAR για να ελέγξει τη φάση και να καταλογίσει το πέναλτι. Θα έπρεπε επίσης να έχουν δει ότι ο Φατί σπρώχτηκε» πρόσθεσε ο Άμπο Ρίντα για να καταλήξει: «Είναι δικαίωμά μας να διαμαρτυρηθούμε και να ζητήσουμε να γίνει μια έρευνα. Ξέρω ότι ο κόσμος στην Αίγυπτο δεν είναι χαρούμενος με τα αποτελέσματά μας, αλλά είναι η πρώτη διοργάνωσή μας σε 28 χρόνια. Μας έλειπε η εμπειρία».