Οι κίτρινες κάρτες ίσως κρίνουν την πρωτιά στον όμιλο Αγγλίας - Βελγίου!

Αγγλία και Βέλγιο εξασφάλισαν την πρόκριση στη φάση των «16», ωστόσο ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου, με έξι πόντους και τέρματα 8-2 έκαστος.

Σε περίπτωση λοιπόν που Αγγλία και Βέλγιο αναδειχθούν ισόπαλοι στην μεταξύ τους αναμέτρηση την Πέμπτη, η πρώτη θέση θα κριθεί στις... κίτρινες κάρτες, το κριτήριο fair play της FIFA δηλαδή, για πρώτη φορά στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτή την στιγμή, οι Βέλγοι έχουν «μαζέψει» τρεις κίτρινες και οι Άγγλοι δύο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αν... καταφέρουν να ισοβαθμήσουν και σε αυτό (π.χ., Αγγλία - Βέλγιο 1-1, με μια κίτρινη κάρτα για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και καμία για εκείνη του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ), θα ακολουθήσει κλήρωση για να αποφασιστεί η πρώτη θέση!

Με δεδομένο μάλιστα ότι το παιχνίδι ανάμεσα σε Αγγλία και Βέλγιο ολοκληρώνει ουσιαστικά τη φάση των ομίλων το βράδυ της Πέμπτης, οι δύο Εθνικές μπορούν κάλλιστα να... διαλέξουν αντίπαλο, καθώς θα γνωρίζουν ήδη ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος στον όμιλο Ιαπωνίας, Σενεγάλης, Κολομβίας, Πολωνίας με τον οποίο διασταυρώνονται. Αρκετό ενδιαφέρον λοιπόν σε έναν αγώνα ανάμεσα σε δύο επιθετικές και ευχάριστες στο μάτι ομάδες, παρότι η πολύ πιθανή απουσία του Ρομέλου Λουκάκου θα μας στερήσει μια «σύγκρουση γκολτζήδων» με τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, Χάρι Κέιν.