Οι δύο αριθμοί του Βελγίου που προκαλούν θαυμασμό και δέος

Το Βέλγιο πέταξε εκτός συνέχειας του Μουντιάλ το πρώτο φαβορί μέχρι πρότινος για να το κατακτήσει, Βραζιλία, και πλέον το συνοδεύουν δύο νούμερα που το κάνουν να αισιοδοξεί ενόψει του ημιτελικού!Τρίτη και... φαρμακερή!

Το 2014 ήταν η Αργεντινή που την σταμάτησε στους "8" του Μουντιάλ και πριν δύο χρόνια η Ουαλία που της έκοψε το δρόμο στα προημιτελικά του Euro, όμως αυτή η χρυσή φουρνιά Βέλγων ποδοσφαιριστών δεν ήταν διατεθειμένη για τρίτο σερί "χαστούκι".

Έστω και αν είχε απέναντι της την Βραζιλία! Της έβαλε δύο γκολ σε ένα ημίχρονο, κλείστηκε στο δεύτερο γύρω από την περιοχή και άντεξε το σφυροκόπημα καθώς δέχτηκε μόλις ένα γκολ και πλέον μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και τελικό Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της.Ενόψει μάλιστα του ημιτελικού με την Γαλλία στις 10 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη, οι "κόκκινοι διάβολοι" έχουν δύο αριθμούς που τους "συνοδεύουν' και που τους κάνουν να αισιοδοξούν.

Ο ένας είναι το "24", με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να είναι αήττητη στα 24 τελευταία παιχνίδια της (19 νίκες -5 ισοπαλίες), αριθμός που αποτελεί εθνική ρεκόρ και ταυτόχρονα συνιστά το μεγαλύτερο σερί ομάδας από αυτές που έχουν απομείνει να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο δεύτερος είναι ο αριθμός "9" και αντιπροσωπεύει τον αριθμό των παικτών της που έχουν βρει δίχτυα στα γήπεδα της Ρωσίας. Νούμερο εντυπωσιακό αν αναλογιστέεί κανείς πως μόνο η Ιταλία το 2006 και η Γαλλία το 1982 είχαν περισσότερους διαφορετικούς σκόρερ (10) σε μία μόνο διοργάνωση!Τέτοια πολυφωνία σίγουρα θα αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο τον Μαρτίνεθ, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που απέναντί του θα βρει σε λίγες ημέρες μία ομάδα (Γαλλία) που από επιθετικά ατού έχει ουκ ολίγα στο ρόστερ της.