Ο πρώτος Άγγλος που κράτησε στα χέρια του το Παγκόσμιο Κύπελλο

Στις αρχές Μαρτίου του 1966 η Αγγλία έχει ήδη εισέλθει στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή του δικού της Μουντιάλ.

Και όλα μοιάζουν ονειρικά μέχρι την ημέρα που εκλάπη το… τρόπαιο που θα κατέληγε εν τέλει στα χέρια της στις 30 Ιουλίου.Κανείς δεν είναι έως σήμερα σε θέση να δείξει με βεβαιότητα τον άνθρωπο που κατάφερε να κλέψει το «Ζιλ Ριμέ».

Η Mirror έρχεται ωστόσο 52 χρόνια αργότερα να ρίξει... φως στο τούνελ, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση!Το όνομα αυτού; Sidney Cuguller.

Πρόκειται για γκάνγκστερ που ζούσε στο Λονδίνο, ο οποίος φέρεται ως ο εμπνευστής της αρπαγής του τροπαίου, το οποίο φυλασσόταν την περίοδο εκείνη από τους οικοδεσπότες στον εκθεσιακό χώρο του «Methodist Central Hall» στην πρωτεύουσα του Νησιού.

Ο δράστης είχε ως συνεργό τον αδερφό του Reg και σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές δεν προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση για να φτάσει σε οικονομικές απολαβές. Στην ουσία ο μόνος του σκοπός ήταν να δει πόσο δύσκολο είναι να κλέψει κανείς το πολυτιμότερο «στολίδι» του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου. Σωστά καταλάβατε! Το έκανε για χαβαλέ…

Το σίριαλ είχε λήξει στις 27 Μαρτίου, όταν το τρόπαιο βρέθηκε από έναν σκύλο ονόματι Πικλς σε έναν κήπο του νοτίου Λονδίνου την ώρα που πραγματοποιούσε την καθιερωμένη του βόλτα με το αφεντικό του. Ο πονηρός Sidney δεν ήρθε ωστόσο ποτέ αντιμέτωπος με τις Αρχές για την πράξη αυτή.

Πλέον έχει αποχαιρετήσει τα εγκόσμια λόγω καρκίνου το 2005 και σε ηλικία 79 ετών, όμως σε περίπτωση επαλήθευσης των ανωτέρω, η ιστρία θα τον καταγράψει ως τον πρώτο Άγγλο που κράτησε στα χέρια του το Παγκόσμιο Κύπελλο, με διαφορά λίγων μηνών από τον τότε αργηγό των «τριών λιονταριών», Μπόμπι Μουρ!