Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Νίκησε και διατήρησε τις ελπίδες του για τον τίτλο

Την δεύτερη  θέση σφράγισε και διατήρησε τις ελπίδες του για τον τίτλο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αφού επικράτησε του Πανεπιστημίου Κύπρου σε εξ αναβολής αγώνα με 64-88.
 
Καλύτερα μπήκαν στο παρκέ οι φιλοξενούμενοι και εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου στο ριμπάουντ αλλά και στο σκοράρισμα, πήραν σημαντικό προβάδισμα στο Α' δεκάλεπτο με 7-20.
 
Οι γηπεδούχοι ανά και βελτιώθηκαν αισθητά στο επιθετικό κομμάτι στο Β' δεκάλεπτο δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού ά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνέχισε να βρίσκει λύσεις κυρίως κάτω από το καλάθι , με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώσει στο +16 (24-40 το Α ημίχρονο).
Παρόμοια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο Γ' δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι  έκαναν πολύ καλό παιχνίδι επιθετικά, αλλά η κακή αμυντική τους λειτουργία επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να συντηρούν διψήφια διαφορά. 
 
Αν και το πανεπιστήμιο Κύπρου κέρδισε το επιμέρους  τρίτο  δεκάλεπτο με 25-23 η διαφορά από τα προηγούμενα δεκάλεπτα ήταν αρκετή για να διατηρεί το πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο +14 (49-63)
 
Ήταν φανερό με βάση την εικόνα του αγώνα πως δύσκολα θα άλλαζε κάτι στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Φάνηκε μάλιστα από τις πρώτες επιθέσεις και η απογοήτευση των παικτών του Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά και η σιγουριά των αντίστοιχων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Έτσι, η διαφορά άνοιξε φτάνοντας στο +24 με τη λήξη του παιχνιδιού (64-88)
 
Τα δεκάλεπτα 7-20 24-40 49-63 64-88