Οι Αθλητικές Βραβεύσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Close

Το βράδυ της Τρίτης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πραγματοποίησε την τελετή βραβεύσεων για τους φοιτητές του που διακρίθηκαν στα πανεπιστημιακά πρωταθλήματα. Η ιστοσελίδα μας ήταν εκεί (ΕΔΩ ρεπορτάζ/φωτογραφίες).

Το δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αναφέρει:

Σε μια σεμνή τελετή, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βράβευσε φοιτήτριες και φοιτητές του, που διακρίθηκαν στα Πανεπιστημιακά πρωταθλήματα  κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-19, ενώ τίμησε και φοιτητές/τριες για τη συνολική αθλητική τους προσφορά κατά την διάρκεια των σπουδών τους.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η τέως Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον Αθλητισμό, κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, καθώς και προσωπικότητες και σημαντικά στελέχη του κυπριακού Αθλητισμού. Παρούσα ήταν επίσης σύσσωμη η ηγεσία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δρ. Αιμίλιος Σολωμού, μέλος του Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (ΚΟΠΑ) και Πρόεδρος της έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, υπέδειξε τη σημασία του πανεπιστημιακού αθλητισμού στην επάνδρωση  των εθνικών ομάδων  της Κύπρου με άξιους  αθλητές, ενώ δεν παρέλειψε να εγκωμιάσει τον ρόλο των γονέων  στην ανάπτυξη  του κυπριακού αθλητισμού. Τόνισε επίσης τη σημασία που αποδίδει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στον πανεπιστημιακό αθλητισμό και στους αθλητές υψηλού επιπέδου που φοιτούν στο πανεπιστήμιο, παρέχοντάς τους ουσιώδη και πρακτική στήριξη, όπως υποτροφίες και άλλες διευκολύνσεις. 

«Η κυπριακή κοινωνία αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα, όπως η βία, η φαρμακοδιέγερση, τα ναρκωτικά κλπ. Ο αθλητισμός και η ενασχόληση του με αυτόν είναι το καλύτερο αντίδοτο για την αντιμετώπιση τους» επισήμανε ο καθηγητής Νίκος Καρτακούλης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Τόνισε, επιπλέον, τη σημασία που αποδίδει το Πανεπιστήμιο  στην ανάπτυξη του Αθλητισμού, προσθέτοντας πως πολύ σύντομα θα εξαγγελθούν πρόσθετα  προγράμματα που θα προάγουν τον τομέα. 

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης συνεχάρη το Πανεπιστήμιο για την πολιτική προώθησης του αθλητισμού που εφαρμόζει, εκφράζοντας τη συγκίνησή του για τη συμμετοχή του στην τελετή βράβευσης σπουδαίων αθλητών-φοιτητών. Καταλήγοντας, ο κ. Μιχαηλίδης προέτρεψε τους αθλητές να μην σταματήσουν να αθλούνται όσο βαστούν τα χέρια και τα πόδια τους. 

Κατά την εκτενή ομιλία της, η κ. Βασιλείου συνεχάρη τους φοιτητές του Πανεπιστημίου για τις αθλητικές τους επιδόσεις και τους ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στην αθλητική τους σταδιοδρομία. Αναφέρθηκε επιπλέον στη σημασία της άθλησης και στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης άσκησης από τους Κυπρίους όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού, και ιδιαίτερα των συνταξιούχων, από την έλλειψη γυμναστικής, τονίζοντας πως η αποχή από την άθληση είναι μια από τις βασικές αιτίες θανάτου. Υπογράμμισε, τέλος, την απουσία γυναικών από τη διοίκηση του αθλητισμού, τονίζοντας ότι είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει, όπως προτρέπουν συνέχεια η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και οι Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες. 

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών/τριών σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα. 

Αθλητικές Κατατάξεις Ακαδημαϊκού Έτους 2018-19

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ
Βόλεϊ γυναικών και ανδρών
Καλαθόσφαιρα γυναικών
Beach Volley ανδρών
Σφαιροβολία γυναικών
Δισκοβολία ανδρών και γυναικών
Ατομικό Badminton ανδρών
Ανώμαλος Δρόμος ανδρών

ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ
Ποδόσφαιρο ανδρών
Καλαθόσφαιρα ανδρών
Futsal Γυναικών
Τένις ανδρών
Beach volley γυναικών
Ομαδική επιτραπέζια αντισφαίριση ανδρών
Ατομική επιτραπέζια αντισφαίριση ανδρών
Τζούντο ανδρών
Ανώμαλος Δρόμος ανδρών 

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ
Ανώμαλος Δρόμος ανδρών
Τζούντο ανδρών