"Δεν είναι δύσκολο να συνδυάσεις σπουδές και αθλητισμό"

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις σπουδές και αθλητισμό; Τι κερδίζει ένας φοιτητής από την ενασχόληση με τον Πανεπιστημιακό αθλητισμό; Γι' αυτά και όχι μόνο μας λέει την γνώμη του ο Κώστας Καλαφάτης. Ο πετοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας και του Πανεπιστημίου Frederick, μίλησε στην ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net.

-Κώστα αρχικά πες μας δυο λόγια για σένα. Τι σπουδάζεις και πως ξεκίνησε η αγάπη για την πετόσφαιρα; "Σπουδάζω Accounting and Finance. Από μικρός ήμουν πολύ ενεργό άτομο και πέρασα από αρκετά αθλήματα (τένις, μπάσκετ, καράτε) αλλά τελικά κατέληξα στο βόλεϊ. Ένας μεγάλος παράγοντας ήταν ο πατέρας μου που με παρότρυνε. Ήταν από τους πρώτους πετοσφαιριστές με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας και είχε διάφορες διακρίσεις σε αρκετές ομάδες. Ξεκίνησα από νεανική ηλικία σαν πασαδόρος αλλά τα τελευταία χρόνια παίζω σαν ακραίος. Ήταν δική μου επιλογή ν' αλλάξω θέση. Αρχικά δεν άκουγα καλά λόγια γιατί είχα το 'λάθος βήμα' αλλά με το πέρας του χρόνου, με καλές προπονήσεις και θέληση, απέδειξα ότι μπορώ να σταθώ αντάξια απέναντι στους άλλους πετοσφαιριστές που παίζουν σε αυτή την θέση. Γενικά στη ζωή μου έμαθα να διεκδικώ αυτό που θέλω".

-Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις σπουδές και αθλητισμό (επαγγελματικό και πανεπιστημιακό); "Κατ' εμένα δεν είναι δύσκολο να τα συνδυάσεις εφόσον το θέλεις πολύ εσύ ο ίδιος. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες στην προσαρμογή στο πρόγραμμα και στο διάβασμα γι' αυτό και εγώ επέλεξα να μην τελειώσω τις σπουδές μου στα τέσσερα χρόνια για να μπορώ να αφιερώνω τον χρόνο που πρέπει στο βόλεϊ. Από μικρός είχα την ευκαιρία να φύγω στο εξωτερικό αλλά αρνήθηκα επειδή προτίμησα να σπουδάσω και να το συνδυάσω με αυτό που αγαπώ".

-Τι κερδίζεις με την ενασχόλησή σου με τον Πανεπιστημιακό αθλητισμό; "Νέους φίλους, περισσότερες ώρες προπόνησης, περισσότερο ανταγωνισμό για να γίνομαι καλύτερος και φυσικά υποτροφία για τις σπουδές μου που είναι σίγουρα σημαντικό".

-Πως ήταν η χρονιά φέτος για το Frederick; "Δεν ήταν και τόσο θετική σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Μέσα από πολλές απουσίες και τραυματισμούς, καταφέραμε να πάρουμε την 3η θέση στο βόλεϊ και την 2η στο beach volley".

-Ποιά είναι η πιό όμορφη εμπειρία που κρατάς από τον Πανεπιστημιακό αθλητισμό; "Είναι αυτή που έζησα πρόπερσι όταν πήγαμε στους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς αγώνες στην Ταϊβάν. Ήταν μια φανταστική εμπειρία και μια πολύ ωραία διοργάνωση. Επίσης κρατώ την πρώτη θέση πέρσι στο βόλεϊ αλλά και τις τρεις συνεχόμενες πρωτιές που είχαμε στο beach volley με τον Γαβρίλη Γεωργίου".

Νικόλας Γωγάκης