Έτοιμη η Κύπρος για την Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα

Έτοιμη είναι η αποστολή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού για την 30η Πανεπιστημιάδα...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟΠΑ:

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού δηλώνει πανέτοιμη για την συμμετοχή της στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα που θα διεξαχθεί στην Νάπολη της Ιταλίας από τις 3 μέχρι και τις 14 Ιουλίου.

Με τον πρόεδρο της Δρ Μιχάλη Κρασιά Επικεφαλής της Αποστολής και τον Καθ. Πάνο Ραζή Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας αλλά και την συνοδεία 31 Αθλητών και Προπονητών, η Αποστολή της Κύπρου αναχωρεί με τους καλύτερους οιωνούς για μεγάλες επιτυχίες και νέες κατακτήσεις σε ακόμη μία εξαιρετικά δύσκολη Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα.

Οι επιτυχίες των τελευταίων χρόνων σε παγκόσμιο επίπεδο των αθλητών φοιτητών μας δημιουργεί την αισιοδοξία ότι και φέτος οι αθλητές μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις.

Με 6 αθλητές και αθλήτριες στον Στίβο, 2 στο Τένις, 3 στην Ενόργανη Γυμναστική, 2 στο Ταεκβόντο, 3 στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, 3 στην Κολύμβηση, 4 στην Σκοποβολή, 2 στο Τζούντο, και 2 στην Τοξοβολία μαζί με τους προπονητές τους αναμένουμε να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να γυρίσουν πίσω με τις διακρίσεις που προσδοκούμε.

Το τελευταίο διάστημα οι αθλητές μας προετοιμάστηκαν αρκετά καλά για τις υποχρεώσεις τους και δηλώνουν πανέτοιμοι ακόμη και για την υπέρβαση όπου χρειάζεται.

Τα τελευταία χρόνια οι Παγκόσμιοι Πανεπιστημιακοί Αγώνες έχουν καταστεί εφαλτήριο για τεράστιους αθλητές και ο ανταγωνισμός έχει φτάσει σε τεράστια ύψη με τις μεγάλες χώρες (Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και πολλές άλλες βεβαίως) να συναγωνίζονται και να μάχονται για την πρωτιά των μεταλλίων μέχρι και την τελευταία μέρα των αγώνων.

Δεν είναι τυχαίο βέβαια που οι συμμετοχές φτάνουν σχεδόν στα επίπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων τοποθετώντας τους ανάμεσα στις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο σε συμμετοχές και μάλιστα λίγο πιο πίσω σε αριθμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες .

Οι προσδοκίες που δημιουργούνται από τους αθλητές που συμμετέχουν στην αποστολή μας είναι πολύ ψηλές και ευελπιστούμε ότι οι αθλητές μας θα βρεθούν στην μέρα τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ευχόμαστε σε όλους δύναμη και επιτυχία.