Η σκοποβολή με τρεις αθλητές στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα

Με τρεις νεαρούς αθλητές, συμμετέχει η κυπριακή σκοποβολή στη φετινή 30ή Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα που φιλοξενείται στη Νάπολη της Ιταλίας.

Ο Πέτρος Αναστασίου θα μας εκπροσωπήσει στο αγώνισμα του τραπ, ενώ οι νεαροί Νικόλας Βασιλείου και Σωτήρης Αντωνίου θα αγωνιστούν στο σκητ. Τους τρεις αθλητές θα συνοδεύσει στην Ιταλία ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΣΚΟΚ Πέτρος Ιωάννου. 

Πρώτος στη «μάχη» της διάκρισης θα ριχτεί ο τραπέρ Πέτρος Αναστασίου στις 4 Ιουλίου, με τους πρώτους 75 δίσκους, ενώ το τραπ θα ολοκληρωθεί την επομένη 5 Ιουλίου με τους τελευταίους 50 δίσκους και τη διεξαγωγή του τελικού. Στις 8 και 9 Ιουλίου θα διεξαχθεί το αγώνισμα του σκητ, με τους διεθνείς μας Νικόλα Βασιλείου και Σωτήρη Αντωνίου να κάνουν τη δική τους προσπάθεια για να ανεβούν στο βάθρο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νικόλας που βρίσκεται ήδη στο Λονάτο της Ιταλίας για να πάρει μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής της ISSF, θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Λονάτο στις 6 Ιουλίου και θα φύγει κατ’ ευθείαν για τη Νάπολη, να συνεχίσει στην Πανεπιστημιάδα.

Ο Δ. Λόρδος πρόεδρος των Εφετών
Άλλη μια διεθνής επιτυχία της κυπριακής σκοποβολής, σε επίπεδο αξιωματούχων, αποτελεί και ο ορισμός του προέδρου της ΣΚΟΚ Δημήτρη Λόρδου, ως προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων των αγώνων σκοποβολής της Πανεπιστημιάδας. Για το σκοπό αυτό ο κ. Λόρδος, θα βρίσκεται στη Νάπολη από την 1η μέχρι και τις 10 Ιουλίου που ολοκληρώνονται τα αγωνίσματα της σκοποβολής. 

Ο ορισμός του προέδρου της ΣΚΟΚ και προέδρου της Επιτροπής Κυνηγετικού Όπλου της ISSF, στην προεδρία της Επιτροπής Εφέσεων, που αποτελεί συνέχεια πολλών άλλων διορισμών του σε Πανευρωπαϊκές, Παγκόσμιες και Ολυμπιακές διοργανώσεις, τιμά τόσο τον ίδιο τον κ. Λόρδο, την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου, αλλά και τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα.

Δελτίο Τύπου ΣΚΟΚ