ΧΡΥΣΟΣ ο Νικόλας Βασιλείου!

Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός για ακόμη μία φορά μέσα από τις επιτυχίες των αθλητών του κατάφερε να ανεβάσει την Κύπρο μας αλλά και τον Κυπριακό Αθλητισμό στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου σε Παγκόσμιους Αγώνες, κερδίζοντας στην Σκοποβολή και την κατηγορία ΣΚΗΤ το Χρυσό Μετάλλιο με τον αθλητή μας Νικόλα Βασιλείου.

Ο Νικόλας μετά από εκπληκτικό αγώνα που τον οδήγησε σε παιγνίδι ξαφνικού θανάτου απέναντι στον Γερμανό Χάσσε, κατάφερε να περάσει στον τελικό όπου ήταν και πάλι συγκλονιστικός και κατάφερε με τις επιδόσεις του να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και πετυχαίνοντας 56/60 δίσκους κατάφερε αυτό που του άξιζε, την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου.

Ο ενθουσιασμός της αποστολής ήταν απίστευτος αφού ο αθλητής μας κατάφερε να αφήσει πίσω του μεγαθήρια της Ρωσικής αλλά και της Φινλανδικής Σχολής πετυχαίνοντας αυτό που ξέρουμε να κάνουμε σχεδόν πάντα… να στοχεύουμε ψηλά και να δίνουμε την μάχη μέχρι και το τέλος.

Αμέσως μετά τον αγώνα μιλήσαμε με τον προπονητή του Νικόλα, κ. Πέτρο Ιωάννου ο οποίος ήταν ενθουσιασμένος για το αποτέλεσμα χαρακτηρίζοντας τον αθλητή του παρά πολύ έμπειρο και ικανό θεωρώντας την νίκη πολύ σημαντική και σπουδαία. 

Στο ίδιο άθλημα ο Σωτήρης Ιωάννου κατετάγη 9ος και στο ΤΡΑΠ ο Πέτρος Αναστασίου 8ος.

Σε δηλώσεις το μετά τον αγώνα ο Δρ. Μιχάλης Κρασιάς συνεχάρη τον αθλητή μας για την τεράστια επιτυχία του, λέγοντας ότι η Σκοποβολή τιμά την Κύπρο και αποδεικνύει το επίπεδο των αθλητών μας στο συγκεκριμένο άθλημα αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει περίτρανα και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε βάθος με την σωστή επιλογή και προετοιμασία των αθλητών από μέρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού η οποία βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Αθλητισμού μέσα από τις επιτυχίες της σε όλα τα επίπεδα και δίπλα από τους αθλητές της σε όλες τις αποστολές.

Στους αγώνες στην Νάπολη ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σκοποβολής, κ. Δημήτρης Λόρδος ήταν επικεφαλής της επιτροπής εφέσεων ενώ ο Γιαννάκης Ηρακλέους ήταν ανάμεσα στους Κριτές, θέσεις ιδιαίτερα σημαντικές που τιμούν την χώρα μας.

Από Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού