ΑΝΟΔΟΣ! Τέσσερα χρόνια ήταν πολλά... (φώτος)

Επιτέλους ΑΝΟΔΟΣ για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στα σαλόνια της α’ κατηγορίας μετά από τέσσερα χρόνια!

Ίσως την πιο γλυκιά νίκη της σύγχρονης ιστορίας τους πέτυχαν οι «μαυροπράσινοι»  αφού επικρατώντας 3-2 της Παρεκκλησιάς, δύο στροφές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος β' κατηγορίας, παίρνουν και μαθητικά το πολυπόθητο εισιτήριο ανόδου. 

Με τη 15η φετινή της νίκη η ομάδα της Λευκωσίας ανέβηκε στους 51 βαθμούς. Τις 15 ήττες έφτασε η ομάδα της Παρρεκκλησιάς. 

Η LIVE κάλυψη του αγώνα... 

Ξεκίνημα στον αγώνα με ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 4' με τον Πεχλιβάνη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. 

ΓΚΟΛ στο 6’ με Πιτσιλλίδη... Στην πρώτη τους ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι ανοίγουν το σκορ με ωραίο άπιαστο σουτ του Πιτσιλλίδη. 

ΓΚΟΛ στο 8’ και 1-1 με Χριστοφίδη… Ένα δίλεπτο αργότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Χριστοφίδης πετυχαίνει το 1-1 με διπλή προσπάθεια από το ύψος της μικρής περιοχής. 

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 14'  όταν ο Τόρες βγήκε σε θέση τετ-α-τετ όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντρενέα. Με νέο σουτ στην επαναφορά ο Κάστρο έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. 

Άλλη μια καλή ευκαιρία στο 23’ για τους γηπεδούχους όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιγκελίτο ο  Κάστρο με σουτ δεν κατάφερε να περάσει τη μπάλα πάνω από της τοίχος. 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και τις ευκαιρίες για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Καλύτερή του στιγμή καταγράφηκε στο 32’ με μια ατομική ενέργεια και σουτ του Παχίπη που έδιωξε με δυσκολία ο Ντρενέα.

Ό,τι καλύτερο στην συνέχεια ήταν δυο καλές ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό με τον Κάστρο. Αρχικά στο 39’ με στριφτή κεφαλιά και ακολούθως στο 41’ με σουτ από καλή θέση. Σε ισάριθμες περιπτώσεις η μπάλα έφυγε λίγο έξω. 

ΓΚΟΛ 2-1 στο 49’ με Πιτσιλλίδη… Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο η Παρεκκλησιά με δυνατό ξεκίνημα «πάγωσε» το Μακάρειο   πετυχαίνοντας το 2-1. Σκόρερ και πάλι ο Πιτσιλλίδης με κοντινό σουτ. 

ΓΚΟΛ 60’ 2-2 με Τόρες… Ο Ολυμπιακός με την συμπλήρωση μιας ώρας φέρνει πάλι το ματς στα ίσα. Σκόρερ ο Τόρες με ωραία κεφαλιά. 

62’ Ευκαιρία για Παρεκκλησιά. Βγήκε σε θέση τετ-α-τετ ο Χριστοφή όμως ο Παναγιώτου αποκρούει σωτήρια. 

Απανωτές ευκαιρίες και δοκάρι για Ολυμπιακό. Στο 65’ μετά από σουτ του Καπαρτή ο  Ντρενέα έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση ο Μιγκελίτο σημάδεψε το δοκάρι.  Ακολούθως στο 67' σουτ από κοντά του Κάστρο η μπάλα μόλις άουτ. 

70' Κεφαλιά του προωθημένου Σωτηρίου μετά από κόρνερ η μπάλα μόλις άουτ

73' Σουτ μακρινό από τον Πεχλιβάνη έδιωξε σωτήρια ο Ντρενέα.

80' Νέο μακρινό σουτ μακρινό του Πεχλιβάνη, απόκρουση από Ντρενέα.

Έχει την κατοχή ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά χωρίς να δημιουργεί την μεγάλη ευκαιρία. Πάντως οι γηπεδούχοι κλείνουν καλά τους διαδρόμους και δεν αφήνουν την Παρεκκλησιά να γίνει απειλητική.

ΓΚΟΛ στο 93’ και… 3-2 για Ολυμπιακό. Στις καθυστερήσεις ο Πεχλιβάνης με σουτ πετυχαίνει το 3-2.

Κάπως έτσι οι μαυροπράσινοι πήραν και μαθητικά την άνοδο στην α’ κατηγορία. 

Ολυμπιακός: Παναγιώτου, Τσιακλής, Σαμάρας, Χριστοφίδης, Σωτηρίου, Πολυκάρπου, Μιγκελίτο, Κάστρο, Πεχλιβάνης, Τόρες, Παχίπης

Παρεκκλησιά: Ντρενέα, Βώλος, Ερωτοκρίτου, Ζάρνας, Τζιτζικαλάκης, Νιόκκας, Νικολάου, Μαλεκκίδης, Κ. Χριστοφή, Πιτσιλλίδης, Κωνσταντίνου

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γιώργος Κωνσταντίνου, με βοηθούς τους Μανώλη Τίγρη και Δημήτρη Προκοπίου.