ΓΙΑΤΙ μειωμένη προσέλευση-5+1 λόγοι

Η μειωμένη προσέλευση στα γήπεδα είναι το πιο «καυτό» θέμα που μας απασχολεί κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στην χθεσινή Άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ για την κάρτα φιλάθλου, ο Άρης -μέσω του αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας Γιάννη Βιολάρη- παρέθεσε λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι έχουν… αδειάσει οι κερκίδες, πέρα από την Κ.Φ.

Ο κ. Βιολάρης εισηγήθηκε όπως η αντιπροσωπεία της Γενικής Συνέλευσης συναντηθεί πρώτα με τον ΚΟΑ και έπειτα από κοινού να συναντήσουν τον πρόεδρο της Βουλής και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.

(Άρης) Οι λόγοι μειωμένης προσέλευσης στα γήπεδα πέρα από την κάρτα φιλάθλου:

1) Οικονομικό -Υψηλή τιμή εισιτηρίων σε σχέση με το τι προσφέρει στον φίλαθλο ένας αγώνας κυπριακού πρωταθλήματος τόσο εντός αγωνιστικού χώρου (θέαμα) όσο και γενικά ως εμπειρία.

2) Διαφθορά και προκατάληψη που επικρατεί στις μάζες όλων των φιλάθλων (διαιτησία, δικαστική, συμφέροντα σωματείων, κτλ). 

3) Έλλειψη ανταγωνισμού (η ίδια ομάδα πρωταθλήτρια τα τελευταία 6 χρόνια) και χαμηλή ποιότητα θεάματος στα πλείστα παιχνίδια ειδικά στο δεύτερο γύρο, στο β΄ γκρουπ και στα play-offs.

4) Γήπεδα ερείπια πέρα από 3 (ΓΣΠ, Αρένα, Αντώνης Παπαδόπουλος). Τα πλείστα αντιμετωπίζουν προβλήματα καθαριότητας, ασφάλειας και περιορισμένης ορατότητας από την κερκίδα στον αγωνιστικό χώρο. 

5) Όλοι οι αγώνες κάθε βδομάδα είναι τηλεοπτικοί και αυτό λειτουργά αποτρεπτικά (π.χ. Αγγλία 5/10 αγώνες είναι τηλεοπτικοί κάθε βδομάδα). 

Να βρουν λύσεις τα σωματεία στα θέματα που μας αφορούν σαν ποδόσφαιρο για να πουλήσουν το προϊόν μας και ταυτόχρονα να ζητήσουμε από την κυβέρνηση την άμεση λήψη διορθωτικών μέτρων στα γήπεδα που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Να επιχορηγήσει και να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό, δηλαδή σύστημα ασφάλειας, ticketing και κάμερες υψηλής ευκρίνειας.

Να αυξηθεί ο αριθμός των Κύπριων ποδοσφαιριστών σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα για να προσελκύσουμε περισσότερους Κύπριους φιλάθλους.